Чехите бойкотират мача си с България

48
Добави коментар
nikolaykotsev
nikolaykotsev

Бойкот спретнаха чешките фенове преди важната квалификация за техния национален отбор с България днес. До вчера  бяха продадени едва 2000 билета за срещата на „Дженерали Арена“. Капацитетът на съоръжението е над 20 хиляди души, но явно то ще остане полупразно, поради тази причина.

Причините за това нежелание на феновете да напълнят трибуните са две – скъпите билети и скучният футбол демонстриран от избраниците на Михал Билек в последно време, пише „Меридиан мач“. Чешката футболна федерация сложи таван от 1500 крони или 60 евро на местата на „Дженерали Арена“, което е доста скъпо според феновете.

„Това е ужасно. Обикновено взимам по 5 безплатни билета от федерацията, а още 5 купувам сам, за да задоволя нуждите на приятелите си. За мача с България обаче никой от близките ми не ми е поискал пропуск“, заяви по този повод Томаш Сивок.

Иначе чехите са уверени, но и подготвени за среща с опасен съперник, какъвто в момента виждат нашия отбор.

„Българите са като дяволи, както се казва“, коментира Сивок. „Много са буйни и темпераментни. Получиха два червени картона в последните два мача. Може да имат проблем с дисциплината, което е малко предимство за нас.

Българите са бързи, опасни и имат млад отбор, който е перфектен за светкавично преминаване в атака, играят на контри и ако не внимаваме, могат да направят нещата сложни за нас“.

Домакините не крият притесненията си от поведението на собствените им фенове. Неведнъж при слаба игра чехите са били освирквани в Прага,но така и трябва. Затова на футболистите им хареса топлото посрещане и безрезервната подкрепа, когато посрещнаха Малта (3:1) в Пилзен. Някои играчи си пожелаха открито пак да играят там заради феновете,но както се казва – мач с мач не си приличат. А това може да им докара освирквания от пражките ултраси.

„Българите са много по-високи от Малта. Хубаво е, че Димитър Бербатов няма да играе. Аз го познавам отлично, много силен нападател“, заяви нападателят Мартин Пекхарт, който вкара на малтийците след 685 минути голова суша,и който е с класи под Митко. След всичко казано от чехите ясно се вижда, че има притеснение в отбора им породено от моментната класа на българите. Остава само да отидем там и да си го върнем за унизителното 6 – 0 отпреди 11 години.