Две титли за България по шотокан карате до на световното първенство в Милано

1
Добави коментар
sportal_bg
sportal_bg

Две титли при мъжете и жените спечелиха българските състезатели на 20-ото Световно първенство по шотокан карате до в Милано (Италия). Българите спечелиха общо 6 златни, 7 сребърни и 15 бронзови медала в конкуренцията на представители от 48 държави. Световен шампион при мъже до 70 килограма е Кристиян Андонов, а при жените първа в света стана Борислава Ганева.

Другите златни медали са от отборните дисциплини и при деца и юноши.

Националният ни отбор се състоеше от 86 състезатели и беше предвождан от президента на БФШК Александър Славков и вицепрезидента Лъчезар Ненов, който на проведеното по време на първенството общо събрание беше избран за член на управителния съвет на световната федерация.

Паралелно със Световното първенство се проведе и 5-ата Световна Кохай купа за деца и юноши, в която отборът ни в състав от 26 състезатели спечели 3 златни, 2 сребърни и 5 бронзови медала.

След този успех на състезателите им предстои семинар с японския майстор Садашиге Като, 9 дан и IX международна Шото купа „Шисейкан“, които ще се проведат в София на 2-3 и 4 Ноември 2012. Мероприятието е част от 23-ти дни на Японската култура у нас и негов домакин е БФ Шотокан Карате-До.