Най-скъпата автомивка в света

3
Добави коментар
kiro55
kiro55

Най-скъпата автомивка в света

23.07.2010г 

Измиването на един автомобил заема до 250 часа. Използват се 100 средства за чистене и полировка. Стойността на удоволствието може да достигне 8 200 евро. Да, това е напълно възможно.
Гурчан Сахота (Gurchan Sahota) е притежател на най-скъпата и ексклузивна автомивка и твърди, че процедурата включва петкратна полировка и шлифовка на всеки сантиметър от автомобила отвън и отвътре. Той даже работи с такъв компютърен микроскоп, какъвто използват експертите от съдебна медицина. С негова помощ Сахота изучава и най-малките цепнатини на купето, които са незабележими с невъоръжено око.

 

Откъде започва всичко?

Сахота е започнал бизнеса си преди пет години с измиване машината на съседа с помощта на кофа и гъба. След като завършва университета в Бирмингам, той помолил местния дилър Aston Martin да го вземе на работа като чистач на коли. Дилърът се съгласява след дълги уговорки, но после е бил толкова впечатлен от резултатите, че му предложил безсрочен договор. После Сахота е основал компанията Elite Detailing и до момента не иска да има съдружници.
Оттогава през ръцете му минават стотици суперколи, включително включая Lamborghini, Porsche, Rolls Royce и Ferrari.
Най-скъпата кола в света McLaren F1 GTR на стойност 3 млн. фунта стерлинги също е получил подобаващо внимание на тази луксозна автомивка.