Бургас отбелязва Международния ден за борба с трафика на хора

4
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Бургаската Местна комисия за борба с трафика на хора подготвя поредица от събития, с които ще отбележи 18-ти октомври – Международен ден за борба с трафика на хора. На този ден от 10.00 часа в градинката до Часовника ще бъде открит благотворителен базар на сувенири, изработени от децата от Дневен център „Св. Николай Чудотворец“.

Събраните средства от продажбата им ще бъдат предоставени за нуждите на местния приют за жертви от трафика на хора. Отново от 10.00 часа доброволци ще раздават информационни материали, свързани с трафика на хора, в търговските центрове, книжарниците и централните градски улици – „Александровска“ и „Богориди“.

В същия ден, в залата на НХК от 17.00 часа ще бъде прожектиран филма „Хюман Трафикант“. Непосредствено преди началото на тематичната лента, организаторите от местната комисия за борба с трафика на хора ще обявят конкурс за създаване на лого на комисията сред всички училища и НПО в Бургас.

Срокът за подаване на предложенията за лого е 1 месец. След приключването му, със събраните разработки на децата ще бъде направена изложба в Културен център „Морско казино“, а за най-добрите участници, класирали се на първо, второ и трето място ще има награди.