Фалшиво раждане

28
Добави коментар
mayamishkova
mayamishkova

Много жени, особено тези, които никога не са раждали, бъркат истинското раждане с фалшива тревога.  Това се нарича „фалшиво раждане”. Фалшивите контрaкции (т.нар. Braxton Hicks контракции) са често срещани в последните седмици от бременността или по-рано. Присвиването на матката може да ви стресне.

 

Някои от тях може да са доста болезнени. Не е чудно, че много жени бъркат тези контракции с истинските.

 

Как може да разберете дали контракциите са истински?

 

Засечете ги. Използвайте часовник, за да следите времето между тях – от контракция до контракция, а също, колко продължава всяка една от тях. При истинското раждане, контракциите стават редовни, по-силни и по-чести. Фалшивите контракции не са в една и съща закономерност, те намалят силата си и изчезват. Някои жени успокояват болката като се движат или пък си лежат, докато болката отшуми. Това не би могло да се случи при истинското раждане. Дори и с тези съвети пак е трудно да се определи, кога раждането е реално. Ако вие не сте сигурни, то се обадете на лекаря си.

 

Какво са Braxton Hicks контракциите – това са неефективни мускулни контракции на матката по време на бременнност. Контракциите на  Braxton Hicks се получават в резултат на разпъване на мускулните влакна на матката. Това дразнене достига до главния мозък и той го възприема като сигнал за раждане, в резултат започва подготовката на организма за този процес. Тогава бременните жени с такива контракции усещат лек дискомфорт и някои симптоми, характерни за началото на раждането, без всъщност то да е започнало и да е налице този процес.

 

Снимки: David Castillo Dominici FreeDigitalPhotos.net