Самозабравяне: Клошар на кралски прием

1
Добави коментар
Fenris
Fenris

Първият човек на република България Бойко Борисов, а и цялата самозабравила се управляваща върхушка, неуморно правят само сравнения, които им изнасят – вижте подробности тук как и защо Бойко Борисов кастри чуждите държави на международен форум.

Егото им е толкова могъщо, а откъсването от реалността толкова космически голямо, че ръсят „бисери“, които ни срамят пред света. При това го правят със самочувствие.

Но пемълчават като комунисти на разпит какъв е стандартът и колко по-добре от нас живеят обикновените хора в държавите, които крънкат пари и които нашият премиер е смъмрил. За пореден път нашите политици воглаве с началника им показват, че въобще не ги е срам да са начело на най-бедната страна в ЕС.

Това, че  българският премиер не е сиромах,  съвсем не е гаранция, че в очите на колегите си в Европа не изглежда като клошар на кралски прием. Не заради банковите му сметки, а заради хала на народа Му. Къде ти такава сетивност…

Нормалните хора обикновено при такава ситуация сън не ги хваща, защото съвестта ги яде. Но откъде такова чудо в България – съвест,  чувство за справедливост и мярка у български политик?…

А това, че за пореден път Борисов ни направи за смях пред света, ни е безплатен бонус към тоталната мизерия и съпътстващото я отчаяние в тази страна.

Автор: Елена Емануилова

Снимката е на Дойче Веле

(Visited 4 times, 1 visits today)