Барса без трима основни играчи срещу Селтик

18
Добави коментар
razorbet
razorbet

Старши-треньорът на Барселона Тито Виланова каза днес, че няма да може да използва защитниците Жерар Пике, Карлес Пуйол и Дани Алвеш, които се възстановяват от контузии, в утрешния мач от третия кръг на Шампионската лига срещу Селтик на стадион „Камп Ноу“.

„Утре няма да играе нито един от тримата. За мача за първенството(срещу Райо Валекано) ще видим как ще върви тяхното възстановяване и ще решим в края на седмицата“, каза днес на пресконференция Тито Виланова.

Полузащитникът Серхио Бускетс е наказан заради червения картон на мача с Бенфика (победа с 2:0 в Лисабон) и това създава още по – големи трудности за Виланова при определянето на защитата за утрешния мач.

Защитникът на Барселона Жерард Пике вероятно ще пропусне двубоя от Шампионска лига срещу шотландския гранд Селтик. 

Бранителят продължава да изпитва болки в крака, като взе участие в последната тренировка на отбора. Самият играч има желание да излезе на терена, но лекарите го съветват да не форсира събитията. Ситуацията за каталунците е сложна и заради контузията на капитана Карлес Пуйол, който още не е готов да се завърне в игра, съобщава Мундо Депортиво. Легендата на Барселона Йохан Кройф смята, че тепърва предстои да се види какъв треньор е Тито Вилянова. Кройф смята, че никой не може да каже какъв е Вилянова, ако той не е проверен във времена на криза. 

„Всичко върви добре с него, точно както очаквахме. Той познава играчите, познава много добре клубът. Беше помощник на Гуардиола и беше част от един много успешен треньорски щаб. Сега не е време да го съдим. Ще го съдим, ако сбърка. Когато нещата не вървят, когато има криза, тогава разбираме на какво е способен треньорът“, каза Кройф.