Най-играните игри във Facebook в “Социална сряда”

5
Добави коментар
tomislavsavov
tomislavsavov

Рубриката „Социална сряда“ е гордо спонсорирана от фирма Social Me, предлагаща практични и работещи решения за фирмите, които искат да популяризират дейността си онлайн, да привлекат бързо голям брой потребители към страниците си и да спечелят вниманието на по-голяма част от аудиторията чрез една от най-големите социални мрежи в света – Facebook.

Днес в “Социална сряда” ще се запознаем със статисктика, показваща кои са най-играните игри във Facebook за последните 30 дни. Ще дадем малко по-подробна информация за водещите 5 приложения, за да можете да си направите сами своите изводи. Данните, които използваме, са взети от AppData, част от онлайн платформата Inside Network Research, занимаваща се с наблюдения над най-голямата социална мрежа.

Първото място за месец октомври се заема от FarmVille2 с цели 60 милиона активни потребителя. Разработващата тази игра компания е Zynga, а категорията – RPG (Role Playing Game). Активните дневни потребители са близо 9.5 милиона. На второ място се нарежда играта Texas HoldEm Poker с 36 милиона активни потребители. Компанията, разработила играта, е отново Zynga, а категорията е Card Gambling, или “игра на карти със залагания”. Активните дневни потребители достигат 6.3 милиона. Третото място в тази класация се заема отново от Zynga и тяхната майсторска игра ChefVille. Тя има 29 милиона активни потребителя за месец октомври и 4.2 милиона дневни. 

На четвърто място отбелязваме поредното творение на Zynga, а то е Bubble Safari с 27 милиона активни месечни потребителя. Категорията на играта е Arcade, или екшън игра. Дневните активни потребители достигат 3.5 милиона. На последното 5-о място в класацията се нареждат игрите Zynga Sligo на Zynga и Diamond Dash на компанията Wooga. Те генерират съответно 24 и 20 милиона месечни потребителя. Zynga Sligo е игра от категория Arcade, както и Diamond Dash.

Ето тук можете да хвърлите едно око не само на най-играните игри, но и най-популярните 30 приложения във Facebook за месец октомври. 

Снимка: Zynga

Теми: Facebookигриизследванияонлайн игрисоциална срядасоциални мрежитабове

SocialMe –

Google+

Twitter

Linkedin

Social Me предлага практични и работещи решения за фирмите, които искат да популяризират дейността си онлайн, да привлекат бързо голям брой потребители към страниците си и да спечелят вниманието на по-голяма част от аудиторията чрез една от най-големите социални мрежи в света – Facebook.