КОРПОРАТИВНА ТЪРГОВСКА БАНКА АД

5
Добави коментар
objectbg
objectbg

ИЗЯВЛЕНИЕ НА КВЕСТОРИТЕ НА КТБ АД

13.03.2015

13:00 часа

Във връзка с многобройните изявления в публичното пространство по отношение действията на квесторите на „КОРПОРАТИВНА ТЪРГОВСКА БАНКА“ АД, касаещи опазването и управлението на имуществото на банката и с оглед необходимостта от адекватна и вярна комуникация с обществото, Ви информираме следното:
В рамките на предвидените от закона правомощия и при стриктно спазване на нормативните разпоредби:

– Не са извършвани никакви разпоредителни действия с имущество на банката от квесторите;

– Не са разглеждани цесии на вземания срещу банката, постъпили в деловодството на банката след 06.11.2014г. (деня на отнемане на банковата лицензия);

– Не са извършвани погашения на кредити чрез прихващания, постъпили в деловодството на банката след законодателните изменения на чл.59 от Закона за банковата несъстоятелност (ДВ – бр.98 от 28.11.2014г., в сила от 28.11.2014г.).

Обръщаме внимание, че квесторите на „Корпоративна търговска банка“ АД не могат да извършват действия на разпореждане с имуществото на банката, поради наложените по искане на БНБ предварителни обезпечителни мерки, а именно – общ запор и възбрана върху цялото имущество на банката съгласно определение по делото за откриване на производство по несъстоятелност (т.д. №7549/2014г. на СГС, VI-то Т.О., 4-ти състав).
Квесторите не могат да извършват разпоредителни действия с имуществото на банката и поради изрична законова забрана за такива действия, а именно: от датата на решението за отнемане на лицензията за извършване на банкова дейност на основание чл.36, ал.2 от Закона за кредитните институции не могат да се извършват разпоредителни сделки и действия с имущество на банката, с изключение на извършването на обичайни разноски, насочени към неговото запазване и управление (чл.3, ал.2 от Закона за банковата несъстоятелност).
Квесторите на банката са на разположение за всякакъв вид проверки от оторизираните за това органи и изразяват пълна готовност за съдействие във връзка с такива проверки.

КВЕСТОРИ

ЕЛЕНА КОСТАДИНЧЕВ

СТАНИСЛАВ ЛЮТОВ

Съобщение

21.12.2014

УВАЖАЕМИ КЛИЕНТИ,

УВЕДОМЯВАМЕ ВИ, ЧЕ БАНКАТА НЯМА ДА РАБОТИ С КЛИЕНТИ НА 29 И 30 ДЕКЕМВРИ 2014 ГОДИНА.
КЛИЕНТИТЕ, КОИТО ЖЕЛАЯТ ДА ПРАВЯТ ВНОСКИ ЗА ПОГАСЯВАНЕ НА КРЕДИТНИ ЗАДЪЛЖЕНИЯ, МОГАТ ДА ГИ ПРЕВЕЖДАТ ПО СЛЕДНАТА  БАНКОВА СМЕТКА В ЛЕВА  НА КОРПОРАТИВНА ТЪРГОВСКА БАНКА АД  В УНИКРЕДИТ БУЛБАНК АД: 

IBAN BG73UNCR 7000 1521 8591 10 BIC UNCRBGSF

ОБРЪЩАМЕ СПЕЦИАЛНО ВНИМАНИЕ, ЧЕ В ПЛАТЕЖНОТО НАРЕЖДАНЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО КЛИЕНТИТЕ ПОСОЧВАТ СЛЕДНОТО ОСНОВАНИЕ: 1. ЗА ФИЗИЧЕСКИ ЛИЦА – ТРИТЕ ИМЕНА, ЕГН И ДАТА НА ДОГОВОРА ЗА КРЕДИТ 2. ЗА ЮРИДИЧЕСКИ ЛИЦА И ЕДНОЛИЧНИ ТЪРГОВЦИ – НАИМЕНОВАНИЕ НА ЮРИДИЧЕСКОТО ЛИЦЕ/ЕТ, ЕИК И ДАТА НА ДОГОВОРА ЗА КРЕДИТ.

АКО ЗАДЪЛЖЕНИЕТО Е В ДРУГ ВИД ВАЛУТА, ПО СМЕТКАТА СЛЕДВА ДА ПОСТЪПИ ЛЕВОВАТА РАВНОСТОЙНОСТ ПО ФИКСИНГА НА БНБ ЗА ДАТАТА НА ВНАСЯНЕ.

КВЕСТОРИ

Съобщение

09.12.2014

 

До

Клиентите на КТБ АД ползвали картови продукти и услуги

Работодателите и организациите сключили договори за

издаване и обслужване на банкови карти с КТБ АД

 

Във връзка с отнемането на лиценза на КТБ АД за извършване на банкова дейност, Ви информираме, че всички действащи индивидуални договори и договори с работодател за издаване и обслужване на банкови карти и продукти ще бъдат едностранно прекратени считано от 01 Януари 2015г.

С ефективна дата 20 юни 2014г., картите и терминалите на КТБ АД бяха служебно блокирани от БОРИКА, с което се прекрати възможността за използването им.

Всички банкови карти от тип –

Карти BORICA (клас MAESTRO);Карти VPAY;VISA Electron;Карти VISA – Classic, Gold, Business;

 са собственост на КТБ АД  и като такива  следва да бъдат върнати обратно на банката  при прекратяване на договорите за издаване и обслужване и/или при изтичане на срока им на валидност. Връщането на пластиките може да стане индивидуално или групово във всеки офис на КТБ АД, по пощата, чрез работодателя Ви или по друг удобен за Вас начин.

С настоящото напомняме на клиентите ползващи услугата  „овърдрафт по картова сметка“, че прекратяването на цитираните договори не ги освобождава от задължение  да възстановят сумите ползвани и дължими по овърдрафта.

Разчитаме на Вашето съдействие за коректно приключване на договорните ни отношения, спазване на установената банкова практика с цел намаляване на вероятността от бъдещи злоупотреби, за които ще носим взаимна отговорност

С Уважение

 

Обявление

03.12.2014

Уважаеми клиенти,

Уведомяваме Ви, че за изплащане на
гарантираните влогове от КТБ АД, не е необходимо
получаване на банково удостоверение на подлежащата
за изплащане сума съгласно изискванията на чл. 7 ал.
2 от Наредба №23 на БНБ.

При желание от Ваша страна за издаване на
такова удостоверение, същото може да бъде получено в
ЦУ и финасов център на КТБ АД, срещу такса от 5 лв.
с ДДС.

Извлечения за движение и наличности по
сметките си можете да получите във всеки финансов
център на Банката  безплатно.

 

КВЕСТОРИ:

Станислав Лютов

Елена Костадинчев

Услуги Клиентски Център

Услугата „Клиентски център” на Корпоративна търговска банка АД стартира на 13.12.2010г. 0 700 1 8888 – Телефон за контакт 1 8888 – За абонати на Виваком и Глобул 149 888 – За абонати на Мтел

&nbsp