10 от най – странните хотели по света – тема за Светът – Idi.bg

27
Добави коментар
tao
tao

 

 

Ще намерите странните хотели на най-неочаквани места. Те имат необичаен декор, конструкция или пък залагат на смела тематика. Ако Ви е поомръзнало да отсядате в „нормалните“, дори скучни хотели и сте авантюристично настроени – ето няколко, които ще Ви изненадат със своята оригиналност!

1. Utter Inn, Швеция

 

 

Преведено на английски език „utter” означава „видра“. Тази дума чудесно описва плаващия подводен хотел, който се намира в Стокхолм. Това, което изглежда като малка къщичка, полюшваща се в средата на езерото Маларен, всъщност е входът на хотелската Ви стая под водата!

 

2. Das Park, Австрия

 

 

Ако попаднете в Австрия и сте леко разорени, но трябва да намерите местенце за пренощуване, Das Park е идеалното място за тази цел. Представяли ли сте си да се сгушите за през нощта в гигантска бетонна тръба от онези, които се ползват в канализацията? Хотелът се намира в приятен къмпинг край река Дунав, близо до Линц – залага на минимализъм и определено не му липсва странност.

3. Hotel De Glace, Канада

 

 

Целият хотел е направен от лед! Хотелите от лед вече не са толкова уникални защото по света има няколко от тях, но все още се нареждат сред странните места за пренощуване. Hotel De Glace представлява огромно иглу и ще се нуждаете от доста топли дрехи, за да спите там. Както вече сигурно сте се досетили, леглото също ще е от лед и ще Ви предоставят спален чувал, който е подходящ за арктическите условия в хотела. За щастие, поне баните се затоплят, а в спалните има огнища.

 

4. Dog Park Bark Inn, Котънууд, САЩ

 

 

Този чудесен, странен хотел е построен с формата на куче от породата бийгъл! Ще откриете Dog Park Bark Inn в Айдахо и определено не Ви го препоръчваме, ако не сте любители на кучетата – тук абсолютно всичко е на кучешка тематика. Входът на хотела представлява стълба, която се намира в задната част на „кучето“, което си е още една странност в списъка с чудатостите в този хотел.

 

5. Sala Silver Mine, Швеция

 

 

Отново се отправяме към Швеция, за да Ви разкажем за следващия странен хотел. Този път ще слезнем на около 200 метра под земната повърхност, в солната мина Сала. Сградата и съоръженията на основния хотел се намират над земята, но през нощта ще бъдете оставени сами и на спокойствие под земната повърхност. Апартаментът в мината си има тоалетна, но не е препоръчително да се разхождате посред нощ, тъй като ще се объркате в лабиринта от многобройни тунели, зали и езера.

 

6. The Old Jail, Австралия

 

 

Има няколко необичайни хотели по света, които се помещават в сградите на бивши затвори и това е един от тях. Mount Gambier е бил затвор до 1995 година, а днес можете да отседнете в преобразените килии, да пийнете в спортния бар и да похапнете барбекю в двора. За разлика от миналите дни, вратите на килиите вече се заключват отвътре.

 

 

 

 

 

7. Gruft-Propeller Island City Lodge, Берлин

 

 

Този хотел определено е сред най-странните. Той ще Ви предложи разнообразни стаи за настаняване, сред които и готическа стая с легла-ковчези, огледална стая и такава, която е обърната наобратно. Може би пък ще си харесате стаята, в която банята се намира в гардероба, или пък клетката, обзаведена изцяло в зелена кожа? Сред някои от другите варианти са и стаята „Chicken Curry”, в която леглото представлява гаражна яма и синята стая, която ще зарадва ценителите на голото изкуство.

8. Survival Pod, Амстердам

 

 

Японците от десетилетия пренощуват в хотели-капсули, но на холандците е хрумнала още по-добра идея, която също спестява доста място. Вместо да трупат малки капсули една върху друга с цел оптимизация на минималното пространство, те са решили да превърнат спасителни капсули от нефтени платформи в удобно място за нощувка. Така, по един от каналите на Амстердам плава доста странен хотел. Спасителните капсули могат да приютят до трима души, а собствениците са били достатъчно предвидливи, за да оборудват всяка от тях с химическа тоалетна.

9. Хотел Jumbo, Швеция

 

 

 

Летищата не остават по-назад и също дават добри примери за уникални по рода си хотели. Хотел Jumbo се помещава в изоставен Боинг 747 на стокхолмското летище Арланда. Той разполага с 25 стаи и си има дори младоженски апартамент в кабината. Стаите са изненадващо добре оборудвани – всяка си има двуетажни легла, място за багаж и плазмени телевизор. Въпреки всички останали удобства, ще Ви се наложи да споделяте баните в задната част на самолета.

 

 

 

 

10. Kumbuk River Resort, Шри Ланка

 

 

Странна е тази страст на хората да създават хотели под формата на животни. Как Ви се струва нощувката в корема на слон? Разбира се – не буквално, но в хотел Кумбук (Бутала) ще можете да направите именно това. Основната сграда на хотела пресъздава величествения бозайник и по-точно индийския слон, който има по-малки уши и по-различен отенък на сивото от своя африкански събрат. Този невероятен двуетажен еко-хотел се намира на брега на река Яла, която е основното убежище за дивия живот в Шри Ланка.

 

 

 

рейтинг:

 
1
2
3
4
5

прочетен: 3100 пъти
(0) коментара

Съобщи за нередност