6 000 фенове приветстваха Зидан на първата му тренировка | Temaonline.bg

2
Добави коментар
Temaonline
Temaonline

РЕАЛ МАДРИД
6 000 фенове приветстваха Зидан на първата му тренировка
Пред Зидан стои трудната задача, въпреки малкия си опит като наставник да извади тима от кризата и да докаже способностите си, като спечели трофеи с тима

05 Януари 2016 14:27
0

принтирай

|

текст

Хиляди фенове на Реал Мадрид присъстваха на първата тренировка на тима под ръководството на Зинедин Зидан. Легендарният бивш играч на клуба вчера бе назначен за треньор на „белия балет“ на мястото на уволнения Рафаел Бенитес.

Пред Зидан стои трудната задача, въпреки малкия си опит като наставник да извади тима от кризата и да докаже способностите си, като спечели трофеи с тима. Повече от 5 хиляди запалянковци се стекоха на днешното занимание, което се проведе на стадион „Алфредо Ди Стефано“ в испанската столица (капацитетът на стадиона е 6 000 зрители). Възторжените фенове скандираха бурно „Зизу, Зизу!“, когато французинът се появи на терена и изведе отбора.

 

6,000 fans are at the Alfredo Di Stefano stadium to watch Real Madrid train. [@RealGalacticos]
— Real Madrid Info (@RMadridInfo) January 5, 2016

 

В същото време отзивите за назначението на Зидан в испанските медии са противоречиви. Докато едни пишат, че Зизу е футболна легенда и велика фигура в Мадрид, други подчертават, че опитът му в тренировките е много спорен и обратно пропорционален на този във футболната му кариера.

Новият наставник на Реал през юни 2014 г. оглави дублиращия отбор на клуба и не успя да постигне някакви успехи с него за година и половина. Преимущество за него е, че познава играчите отлично, след като бе заместник на Карло Анчелоти в периода 2013–2014 г. Контрактът на Зидан е до 2018 г.

Договорът на новия треньор Зидан е до лятото на 2018 г.

 

 

Video: 6000 fans in Alferdo Di Stefano stadium to watch Real Madrid training today. https://t.co/nw3PNuZqti [via @EduAguirre7 ]
— Real Madrid Info (@RMadridInfo) January 5, 2016

 

 

Играчите на Реал въодушевени от назначението на Зидан

Футболистите на Реал Мадрид приеха с радост новината за назначението на Зинедин Зидан за нов треньор на отбора, съобщава „Marca“. Досегашният наставник на дублиращия тим на „кралския клуб“ замени Рафаел Бенитес на кормилото на първия отбор .

Само няколко играчи са споделяли концепциите и възгледите на бившия наставник Бенитес, затова смяната му със Зизу се приема положително в състава. В хода на настоящия сезон медиите многократно писаха лошите взаимоотношения на Рафа с играчите и особено с лидери като Кристиано Роналдо и Серхио Рамос.

 

Бейл е разочарован от уволнението на Бенитес

Крилото на Реал Мадрид Гарет Бейл е изключително разочарован от решението на клуба да уволни Рафаел Бенитес и е поискал от гаранции от новия треньор Зинедин Зидан, че е основна фигурна в неговите планове, съобщава днес Sky Sports.

Уелският национал бе сред любимците на Бенитес и се представяше отлично под негово ръководство, реализирайки 9 гола и 7 асистенции в 13 мача в Ла Лига. Той често получаваше по-централна роля в схемата на испанския специалист, което определено се отразяваше благотворно на играта му. Именно затова Бейл е останал разочарован от решението на Флорентино Перес, а медиите във Великобритания веднага заговориха, че английските грандове могат да опитат да се възползват от това. Ако уелсецът не е твърд титуляр под ръководството на Зидан до края на сезона, със сигурност Манчестър Юнайтед ще направят опит да го привлекат на „Олд Трафорд“ през лятото, твърдят таблоидите.

 

Бекъм: Зидан е най-правилният човек за Реал

„Ръководството на Реал нямаше как да избере по-добър треньор. Зизу е перфектният човек за поста“, обяви бившият играч на Кралския клуб Дейвид Бекъм в своя профил в Инстаграм.

Вчера президентът на мадридчани Флорентино Перес обяви, че досегашният наставник Рафаел Бенитес е освободен, а на негово място застава легендата на клуба Зинедин Зидан. „Нямаше как да бъде по-добре. Човек, който е бил най-добрият в играта и когото всички обичат. Той има страст, мотивация и не приема провал никога. Той е най-добрият вариант за поста“, коментира Бекъм.

 

Валдано: Назначението на Зидан е рисковано решение

Бившият генерален директор на Реал Мадрид Хорхе Валдано има притеснения, свързани с назначението на Зинедин Зидан за нов треньор на отбора на мястото на уволнения в понеделник Рафаел Бенитес. Зизу досега водеше дубъла на „белия балет“.

Валдано смята, че Зидан все още няма необходимия опит, за да води тим като Реал. Договорът на французина е до 2018 г. Валдано още в края на миналата година изрази мнение, че евентуално уволнение на Бенитес ще бъде грешка, тъй като „за всичко ставащо в клуба той носи най-малка отговорност“.

„Бенитес е футболен човек и трябва да му се даде време, за да се справи със ситуацията“, каза Валдано преди Коледа.