Ремонтират зала „Никола Петров” и укрепват свлачището до стадион „Локомотив”

23
Добави коментар
GornaBG
GornaBG

172 000 лв. ще вложи Община Горна Оряховица в реконструирането на Спортна зала „Никола Петров”. Спортното съоръжение ще бъде с изцяло нов облик през следващата година, когато се навършват 40 години от откриването му и 140 години от рождението на Никола Петров. Ремонтните дейности предвиждат обновяване на фасадата на сградата, ремонт на външните стълби, подмяна на входните врати. С изцяло нов облик ще бъде фоайето към многофункционалната зала. Ще се обособи и пресцентър. Ремонтът предвижда още частична подмяна на дюшемето и на дървената дограма на многофункционалната зала, циклене и боядисване, претапициране на седящите места, смяна на балатума на зрителските трибуни. Ще се подмени озвучителната система и ще се изгради пожароизвестителна инсталация в голямата зала и залата по борба. Предвиден е също ремонт на санитарните възли до голямата зала, както и ремонт на коридор-подхода от нея към залата по борба.

Още три проекта са одобрени за финансиране от Министерството на физическото възпитание и спорта. Те са за ремонт на залата по борба и самбо, за залата по тенис на маса и шахмат и за залата по таекуондо. Не са финансирани, тъй като от Министерството обясниха, че тази година средствата са били насочени за Олимпиадата в Лондон. Проектите не губят давност и ще се реализират при осигуряване на средства от страна на Министерството. Надяваме се, че това ще стане още през следващата година, коментира директорът на ОП „Младежки дейности, спортни имоти и прояви” Петя Богданова.

В момента се извършва укрепване на свлачищния процес на стадион „Локомотив” и Спортна зала „Никола Петров”. Вече е изградена втора подпорна стена на стадиона, направено е укрепване на спортната зала и е подменен централния й мръсен канал. В момента се укрепва козирката на стадион „Локомотив” и се подменя мръсната канализация на баните.

Укрепването на свлачищния процес е на стойност 200 000 лв. Парите са осигурени от Фонда за борба с бедствията и авариите.

Източник: Община Горна Оряховица