Литургия и факелно шествие за Деня на будителите в Поморие

5
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Утре Поморие ще отбележи Деня на народните будители. Празничната програма ще започне в 9,30 ч.  с водосвет и  откриване на изложба във фоайето на ОУ „Христо Ботев”. В 10.30 ч ще се състои юбилеен педагогически съвет за бивши и настоящи учители от ОУ “Христо Ботев”.

От 17.30 часа в манастира „Св. Георги”ще бъде отслужена литургия  в памет на народните будители. Оттам ще тръгне литийно факелно шествие до читалище „Светлина”, където граждани, учители и ученици ще отдадат почит на народните будители, под звуците на химна на България и слова за делата им.

В 18.30 ч на мултемедия ще бъдат представени живота и делото на Христо Ботев. Самодейните състави от региона ще закрият празничната програма с тържествен концерт, посветен на Деня на будителите и  80 – годишния юбилей на училище “Христо Ботев”. В концерта ще се включат Дамски хор “Анхиало”, ДФТА “Раковина”, Танцов състав “Свети Георги”, Мажоретен състав при ОУ “Христо Ботев”, Вокална група “Слънчев ритъм”, Българо-гръцко дружество “Анхиало”, Мария Нейчева и орк. Комити – гр. Бургас.