Родителите на Соломон Паси не бяха на сватбата му

33
Добави коментар
virtualna69
virtualna69

Бившият министър на външните работи и номиниран за генсек на НАТО Соломон Паси се ожени за министърката по европейските въпроси Гергана Грънчарова, като до последно криеше мястото на сватбата, че и дори закъсня с 15 минути. Когато се разбра, че дестинацията е родопското село Стойките, Смолянско, десетки фотографи се запътиха натам. “Чувствам се прекрасно – свободен и релаксиран!” – каза на репортерите Соломон, пристигайки вече не с “Трабант”, а с тежкарски черен джип. Точно в 13,30 кметът на Стойките Тодор Кисьов венча развълнуван влюбените. Закъсня и близначката на булката – Михаела, която бе придружавана от бизнесмена Борислав Дионисиев. Двамата странно защо похапнаха в кръчма преди тържеството кьопоолу! /?/ Шаферка на младоженците бе 7-годишната дъщеричка на Гергана от първия й брак – Катерина. Младоженците се отправиха за първа брачна нощ на връх Перелик, където продължиха да празнуват под светлините на 200 свещи. В лицето на Гергана от 14 февруари т.г. насам имаме министър в кабинета на Станишев с името Паси – булката прие за официално свое име фамилията на съпруга си.

Лав сторито на двамата започна като публична тайна още от времето, в което Соломон Паси бе министър на външните ни работи / 2001-2005 г./, а Грънчарова – негова сътрудничка. И двамата били много благодарни на Симеон, че ги свързал покрай листата на НДСВ. Мнозина припомнят във форумите около сватбата, че именно Соломон Паси е в основата на бързата кариера на булката. След като афишираха връзката си, главно около кумството си на палестинеца Ашраф, и двамата намериха за добре да се разведат. Обществото ги осъди, защото освен половинките си и двамата имат деца – Соломон – три, а Гергана – едно. Злобари в нет-а пък отбелязват, че това било добре, защото “преди държавата плащала за две стаи в хотелите, а сега ще спести, като плаща само за една”. Има и други забележки, в които антипатиите определено накланят везните във вреда на Соломон. Той е наречен “сълзлив мишок” – заради чувствителността му към американското знаме; “дърт козел” – поради голямата разлика в годините между него и булката; и джудже – заради ръста – Гергана можела “да го носи под мишница”. Отбелязва се фактът, че

бъдещият шеф на НАТО не е ходил войник

и че обича да точи локуми, т.е. “по еврейски” да се извърта. Има и положителни изказвания от рода на:”Най-накрая да се опънат като хората, а не по любовни квартири! Да им е честито!” Мнозина от хората, коментирали сватбата в нет-а, задават реторичния въпрос: “Ако тя е станала първо любовница на министър, а после той я е направил зам.-министър – това не е ли конфликт на интереси?!” Самата Гергана обаче заяви на сватбата, че пожелава на всички жени в България да се чувстват толкова щастливи, колкото нея на сватбения й ден. Злобарите пък контрираха: “Евреин се жени за православна на католически празник! Содом и Гомор!” Двамата имат своя версия за връзката си – тя била изключително романтична. Предложението за брак се случило в Африка – по-точно на остров Занзибар, където двамата влюбени гледали залеза една вечер. На един красив плаж, близо до родното място на Фреди Мъркюри, Соломон поднесъл предложението си за брак на… лист. Този чиновнически похват явно обаче припомнил на Гергана кой командва парада от времето на запознанството им покрай царската листа и кой именно е “виновникът” за нейната блестяща кариера, оценена тъй положително в последния доклад на ЕК. Затова тя приела предложението за мъжествено, и с взор в бъдещето на НАТО предвидливо го приела. Да приемем, че това е само една малко злобна версия. Така или иначе, можем да поразсъждаваме логично по въпроса дали когато Соломон и Гергана са плавали с яхтите на Диневи по морето и са кръстосвали света с командировъчни на държавата, са коментирали именно тези “черти от характера” и злобарския поглед на българина, който забелязва само негативното в техните “положителни” отношения.

И вероятно затова двойката избра да се венчае тайно.

На въпроса защо тайно и защо в Стойките, вече законното новосформирано семейство Паси отговори, че коренът на Соломон по майчина линия бил от този край и че не само църквата е дело на дядовци на атлантика, ами и сградата на общината, в която се проведе венчавката, била построена по проект на братовчедката Стефка. Самите родители и сестрата на Соломон обаче не бяха на тържеството. Репортер на “ШОУ” откри възрастните Паси в дома им в София, точно в 10,30 сутринта в деня на сватбата.

………………………………………
Лилия – майката на младоженеца:
Повечето хора не се женят, за да не си усложняват живота

– Г-жо Паси, исках да поздравя сина ви за сватбата и да му пожелая всичко най-добро, но джиесемът му е изключен. От един час чувам само: “Вивател” ще предаде за вашето обаждане”.
– И аз го търся, но телефонът е изключен, да.

– Обаждах се в Синагогата, като мислех, че там ще е ритуалът, но ми отговориха, че не знаят за такова нещо…
– Няма да е в София. Ще бъде в село Стойките, Смолянско.

– Извинете, но вие няма ли да сте на тържеството?
– Не, съпругът ми не е добре. На 81 е вече и напоследък здравето му много се влоши. На тази възраст живеем ден за ден.

– Гласът ви звучи много младежки…
– На глас го докарваме, ама… Добре, че аз съм лекар и мога да се грижа за него и професионално.

– Аз съм била негова студентка и чувахме, че води природосъобразен начин на живот, че кара колело…
– Колело ли?! Не ме разсмивайте /смях – б.а./, Исак никога не е карал колело. Не му дадоха шофьорска книжка, защото отиде на изпита с кръстосани крака /смях – б.а./. Но що се отнася до начина му на живот, той цял живот е спазвал режим. Исак е първият случай в България, излекуван от едно тежко сърдечно заболяване. Бил е направо отписан още на 20 години – като студент се разболява. И оттогава спазва един режим на здравословен живот, доколкото може – по принуда.

– Разбрахме, че синът ви Соломон ще става главен секретар на НАТО…
– Номиниран е в България.

– Как гледате на сватбата му?
– Ами, всеки втори вече е разведен. Излезе на мода друга форма на общуване между мъжете и жените и някои дори не се женят – да не си усложняват живота. Това мога да кажа.

– Бившата му съпруга Бинка Пеева написа доста интимна книга и не скри, че по този начин е целяла да го върне в семейното гнездо…
– Ако това е начинът!… Това са вече много лични въпроси, които ми задавате. Благодаря ви за поздравленията, приятен ден!

– Само още един въпрос. Соломон Паси едно дете ли ви е?
– Не, имаме дъщеря, но тя от 16-17 години живее в Щатите и затова мнозина не знаят нищо за нея.

……………………………………………………………………………..
БИНКА ПЕЕВА КЪСАЛА КАРТИЧКИТЕ ЗА МЪЖА СИ ПО НОВА ГОДИНА

Бинка Пеева – бившата съпруга на Соломон Паси, минава по думите на редактора на книгата й – Румен Леонидов, за “пич-момиче”. На промоцията на “На копието ти, любими” той се изрази за нея така: “Близка до мъжемразките, но жена, която няма да си отреже гърдата, за да хване лък”. Дамата обичала бързите скорости и имала слабост към автомобилите. Като станала министерша, променила стила си на обличане – полите в гардероба й се “удължили”. Двамата със Соломон били с общи интереси – съратници на атлантическата идея, а също и запалени планинари. Трите деца, за които често споменават медиите, се казват Пейо, Ивана и Исаак – кръстен на дядо си. В интервюта в миналото Бинка често казва, че режимът на съпруга й е “нечовешки” и че спи с телефонната слушалка. Дали е знаела, че по онова време обаче той е намирал време за другата?! Близки на журналистката говорят колко ядно късала по тази Нова година картички за Соломон, които дори след развода им все още пристигали на семейния адрес. Бившето сем. Паси обитава по декларация 87-квадратен апартамент в София, който Соломон Паси напуснал. От една година – вече официално – атлантикът живееше с новата си изгора. Мнозина обаче продължават да намекват, че “еврейчето има влюбчив характер” и припомнят как се запознава с бившата си съпруга Бинка преди близо 20 години. Влюбил се в нея “от пръв поглед” по време на едно интервю. Бинка Пеева е една от учредителите и собствениците на култовия в миналото вестник “Репортер 7”. Работила е и във в. “Земеделско знаме”. Всички помнят, че по времето на Евгений Михайлов за нея бе измислена синекурна длъжност в Киноцентъра като съпруга на Соломон Паси. Това време обаче остава в миналото и сега журналистката е просто изоставената бивша.

…………………………………………..
Натовецът възстановил „еврейското Гестапо“

Паси винаги е декларирал, че НАТО е смисълът на живота му. Странна привързаност за… българин. През 1991 г. Паси създаде Атлантическия клуб, повози първо с трабанта си тогавашния генерален секретар на НАТО Манфред Вьорнер, а после и други високопоставени лица като Бил и Хилъри Клинтън, Тони Блеър и дори папата-поляк. Въпреки атрактивния си подход и привързаността си към Америка мнозина политолози коментират, че не е достатъчно влиятелен за шеф на НАТО. За там им трябвал човек, на когото всички да “вдигат телефоните”. Те обаче не знаят, че момчето ни е “от сой”. Преди време в мрежата излезе любопитна новина – че именно Соломон Паси е възстановител на една от най-агресивните масонски ложи – “Синове на завета”. Наричат я “еврейското ГЕСТАПО”.
Соломон Паси е потомствен масон. Дядо му по бащина линия е бил 33-та степен зидар, а баща му – Исак, познат като съветник на Живков и цензор на академична литература, е считан за агент не само на бившата ДС у нас, ами дори на ЦРУ и МОСАД.

………………………………………………
НДСВ – люпилня на извънбрачни връзки

По ирония на съдбата, или на политиката, именно НДСВ стана вносител на законопроекта за промени в Семейния кодекс в частта му за разводите. Авторът на законопроекта е стар ерген – Светослав Спасов, а медиен огласител на готвените промени стана проф. Герджиков. Той навсякъде тръбеше, че „разводът е сътресение за семейството, особено за децата“.
Оказа се, че именно в НДСВ обаче се разтресоха най-големите „сътресения“ на отживялата форма „брачен секс“. В една година се разведе и ожени повторно министър Николай Свинаров, разведе се министър Даниел Вълчев, а Соломон Паси заживя „официално“ на семейни начала с Гергана Грънчарова. Бившата му жена Бинка Пеева му отмъсти с книга за любовния си живот. НДСВ се превърна в еталон на извънбрачните връзки. Междувременно гръмна и скандалът с цариста Пламен Моллов и симпатизантката Поли Карастоянова, които според свидетели флиртували гръмко под формата „женени“. Самият Герджиков бе въвлечен в слухове за любовен триъгълник с Димитър Цонев и Люба Пашова.
Най-интересното обаче в царските любовни афери е, че те се заформят почти „служебно“. Соломон и Гергана само последваха схема, прокарана преди тях. Министър Вълчев например бил любовно увлечен по Милена Паунова, в качеството й на зам.-министър от листата на НДСВ въпреки миналото й на разведена сервитьорка от хасковско кафене. Папараци снимаха двойката Вълчев – Паунова още преди развода на образователния министър и дори бяха напипали адреса на любовната им квартира. Министър Свинаров пък заряза жена си Росица – преподавател в Американския колеж, за да се бракува почти „моменталически“ за 18 години по-младата си любовница – Деница Недева, на работа в отдел „Евроинтеграция“ в Министерски съвет. Бившата г-жа Свинарова и двете дъщери на Свинаров били бесни на татко си. Видно властта разваля хората така, че дори вносителите на законопроекти в защита на децата и против разводите почнаха да се развеждат като за световно.

Подготви Еми МАРИЯНСКА