Samsung Galaxy N7100 Note II | цена, снимки, описание, характеристики | Movenbg.com

2
Добави коментар
moven
moven

По своите сериозни размери от 151×80.5×9.4 мм Sаmsung Galaxy Note 2 заема средна позиция между смартфон и таблет. Екрана е Super AMOLED с резолюция 720 x 1280 пиксела, 5.5 инча дължина, 265 ppi и 16 777 216 цвята и определено хората с по-малки пръсти трудно ще боравят с него с една ръка. Освен с пръсти върху дисплея може да работите и с S-Pen стилуса. Телефона е изцяло направен от пластмаса, а върху дисплея има традиционното Gorilla Glass 2 покритие, за да го защити от надраскване.   

Традиционно телефона е осигурен с две камери: предна и задна. Предната се използва основно за видео разговори и има 1.9 МР сензор, а задната е за снимане, има 8 МР матрица и  LED светкавица плюс много допълнителни функции като: автофокус, засичане на усмивки, поредица от снимки, панорама и още много други. Разбира се тя има възможност за снимане на видео, а резолюцията и е 1920×1080 пиксела.

Хардуера на Sаmsung Galaxy Note 2 е на изключително ниво. Чип Samsung Exynos 4412, четириядрен процесор ARM Cortex-A9 с честота от 1600 MHz и мощен 3D Графичен ускорител ARM Mali-400 MP4. При тези наличности Игрите, браузването и гледането на HD видео са лесни задачи, при наличието на такъв голям дисплей ще получите забавление от най-високо ниво. RAM паметта е 2048 MB, а вградена 16 GB, разбира се имате възможност за нейното разширение чрез microSD, microSDHC и microSDXC, максимум до 64 GB.

За такъв голям дисплей и мощен хардуер е необходима и подходяща батерия за което от Samsung са се постарали. Тя е с капацитет от 3100 mAh, което е много над страндартните смартфони и с нея ще можете да говорите 35.00 часа, а в режим на готовност телефона ще издържи 40.8 дни, при 3G параметрите са следните: време за разговори 16.00 часа, време в режим на готовност 37.1 дни.

Sаmsung Galaxy Note 2 е снабден с многофункционална S-Pen писалка. Освен за традиционни действия, да разхождайки се из менюто или ръкописно въвеждане на текст, тя има и бутон с който ще разширите нейните възможности многократно. Ще можете за стартирате приложения и да въвеждате бързи команди, а при гледане на филм може да използвате функцията AirView, с нея може да виждате допълнитвлно инфо без дори да докосвате екрана. С тази функция ще виждате снимките в албум и ще четете sms без да ги отваряте. Последната версия на Android 4.1-Jelly Bean управлява новия Sаmsung Galaxy Note 2.  При наличния  хардуер всичко работи леко и плавно, без засечки и замисляне.