Стоичков: „Златната топка“ е за Иниеста

1
Добави коментар
biserkostadinov
biserkostadinov

Българската легенда на Барселона Христо Стоичков постави Андрес Иниеста на футболния връх за 2012 година. „С ръка на сърцето, като футболист и като човек, който следи футбола, смятам, че Иниеста заслужава „Златната топка“. Спечелил е клубни шампионати, Мондиал, европейска купа, ясно е. Естествено, че Меси е над всички, но както Чави, така и Иниеста също заслужават това отличие“, заяви кавалерът на приза от 1994 година в интервю за Onda Cero и Radio Marca.

„Не намирам прилика между мен и Кристиано. Аз съм аз, никога не са ми харесвали сравненията. Тези, които сравняват, или не разбират от футбол, или са неподготвени. Как ще сравняваш Меси и Марадона“, заяви Камата.

„Барселона е пример за много отбори. В Англия никой не произвежда футболисти. Купуват от чужбина и ги доразвиват в школите. Последният юноша на Реал Мадрид пък е Икер Касийяс. Излязоха още, но нямаха късмета да останат. Ако излезе друг, Моуриньо със сигурност ще му даде шанс“, убеден е наставникът на Литекс.

„Възхищавам се много на Моуриньо, приятел ми е, но тренира Реал Мадрид и трябва да го мразя. Който отбор вземе Моуриньо иска да печели веднага. Аз и Жозе Моуриньо сме приятели, бил ми е треньор и ми е повлиял много. Сега обаче тренира Мадрид, а аз съм от Барса“, напомни Стоичков.

Родният специалист си спомни и за съмнителното отпадане на Селта в Сегунда. „Болеше ме много за феновете на Селта, които бяха страхотни. Целият свят знае защо изпадна Селта. Никой обаче нямаше топки да каже истината“, сподели още Христо пред испанското радио.