Тотев раздава автографи и люлее деца на нова площадка в Коматево (снимки)

2
Добави коментар
piliondel
piliondel

Градът
  Пловдив

Тотев раздава автографи и люлее деца на нова площадка в Коматево (снимки)

Яна Инджова на 05/11/2012, 13:43

7 снимки:

Следваща

Снимка: plovdivweek

Кметът си говореше с малчуганите, докато засилваше люлката

Кметът на Пловдив Иван Тотев предизвика истински фурор с появата си на откриването на нова детска площадка в Коматево. Тя се намира в обновения парк до читалище „Иван Вазов“ и отговаря на всички европейски изисквания. Пръв сред малчуганите се осмели малкият Сашо, който срамежливо си поиска автограф от градоначалника. Той е едно от най-умните деца, отличник е по математика, похвали го директорката на читалището.

Останалите ученици също не останаха по-назад и наобиколиха Тотев развълнувани. След като раздаде подписи, той залюля хлапета, които се бяха качили на причудлива люлка. Да пазите площадката и новите уреди, заръча им кметът. Пожелавам на малчуганите много игри и по-малко охлузени крака, пошегува се Тотев.

За обновения парк са похарчени около 80 000 лева. В сумата са включени подмяна на осветление, тротоарни настилки, поставяне на пейки, озеленяване и боядисване на читалището. Съоръженията са подобни на тези в парк Каменица. Настилката е от борови кори и е ударопоглъщаща. Самият парк е с осветени алеи, благодарение на ОП „Паркове и градини“. Предстои и изграждане на площадка за фитнес по желание на майките от квартала, уточни Тотев. Той коментира, че един от големите проблеми на Коматево – пътят, ще бъде решен на пролет. Тогава ще започне подмяната на паважа с асфалт. Това е очаквана стъпка за интегриране на квартала към града, коментира градоначалникът.

 

Тагове:
пловдив
кмет
откриване
община
коматево
площадка