Луксозни апартаменти и луксозни къщи под наем в София

1
Добави коментар

Детството на повечето преуспели във финансово и социално отношение хора е минало във времената, когато апартамент на Оборище имаха само членовете на ЦК на БКП и техните роднини. Изглеждаше невъзможно да се сдобиеш с жилище в точно този район на София без да си част от върхушката. Улицата до Народната библиотека беше нещо като Забранения град в Китай.

Днес вече не е така. Прекрасните стари кооперации и къщи са достъпни за всеки, който може да си позволи да плати цената им. Вече не е въпрос на партийна йерархия, а на предприемчивост, финансови възможности и желание. Тихата зелена улица до Докторската градина сега е притегателен център за новия политически и финансов елит на България. Апартамент на Оборище се полага на умните, гъвкавите и предприемчивите. Под наем или собствен, все едно – самото присъствие в този квартал означава, че сте част от тази група, оцеляла от тежки удари дори в кризата поради съобразителността и разума си. Сутрешното кафе под дърветата в най-красивата софийска градина е прекрасно начало за деня. Шумът на големия булевард е достатъчно близо, за да не затрудни придвижването ви, но и достатъчно далеч, за да не нарушава спокойствието ви.

Това е аристократичен и мирен квартал. Тук рядко се свъртат престъпни банди, полицията бди денонощно за спокойствието на хората, живеещи в апартаменти на „Оборище”. Децата могат спокойно да играят навън, в парка. Можете да се прибирате в късна нощ пеш от театър или опера, без да се страхувате, че някой ще ви нападне. Чистотата е изключителна – този район се поддържа непрекъснато чист и дори вездесъщите графити са сведени до минимум, така че нищо да не нарушава красивата гледка наоколо.

Всичко е на една ръка разстояние. Идеалният център на София, маркиран от Народно събрание и храм – паметника „Александър Невски” е началото на вашата улица. От своя апартамент на Оборище можете да стигнете за десетина минути до всяка важна точка в центъра – театрите на Раковска, Операта, Народната библиотека, Софийския университет „Св. Климент Охридски”, министерствата и централите на банките, Президентството и Министерски съвет. В района има няколко елитни училища, детски градини и медицински центрове. Най-добрите ресторанти в София са съвсем близо до вашия адрес.

Ако на визитката ви е изписана ул. Оборище като ваше основно седалище, това гарантира специално отношение от бизнеспартньорите. На тази улица наистина живеят само преуспелите.