Принц Чарлз е роднина на граф Дракула

1
Добави коментар
todorova_nina
todorova_nina

Легендата за граф Дракула привлича всяка година в Румъния хиляди туристи и любители на историите за вампири. Отскоро Румънското национално туристическо бюро предизвика още по-голям интерес към страната и личността на реално съществувалия местен владетел Влад Цепеш, който е вдъхновил Брам Стокър да напише култовия роман за най-известния в света вампир. Туристическото бюро обяви, че британското кралско семейство има роднинска връзка с живелия през ХV век румънски княз. Информацията беше публикувана и в туристическа брошура, съобщава Dailymail.

По този повод представители на лондонското туристическо изложение World Travel Market заявяват, че Румъния е красива страна с голям туристически потенциал, а връзката на Британското кралско семейство с нея и Влад Цепеш само ще подпомогне по-нататъшното развитие на държавата. Привличането на повече туристи чрез оповестяването на тази информация е и една от основните цели на туристическото бюро. Страната вече посрещна със 7% повече британски туристи през първите три месеца на тази година, в сравнение със същия период миналата година.

Междувременно престолонаследникът на Великобритания – принц Чарлз, не бърза да опровергае тази странна информация. Всъщност той вече е участвал в заснемането на телевизионна реклама точно на тази тема. Принцът не само не отрича, но дори е потвърдил, че неговият род има общи корени с първообраза на граф Дракула. Смята се, че кралица Мери, съпруга на Джордж V, прадядо на принц Чарлз, е имал роднинска връзка с румънския владетел.

Британският престолонаследник не крие и интереса си, който изпитва към Румъния. Известно е дори, че през 2006 г. принцът е купил имот в Трансилвания – област в Румъния, където се е родил самият княз Влад Цепеш. Там се намира и известният замък в Бран, който ежегодно е посещаван от хиляди туристи.