Готови ли сме да спестим от сметките си за телефон?

0
Добави коментар
mmmimi
mmmimi

Въпреки всички изпитания, които ни поднася икономическата криза, потребителите не се лишават от удобството в мобилната комуникация.

Явно смартфонът остава приоритет за мнозина, макар че едва 15-20 на сто от потребителите се възползват от всички функции, които предлагат „умните телефони“.

Такива са наблюденията на Владимир Ямалиев, търговски директор на компанията за продажба на телефони Global Net Solutions.

Това ясно показва, че масово потребителите у нас предпочитат да пестят от сметката си за телефон, но не и да се лишат от модерно устройство. В тази насока всичко има значение – дизайнът, лесното меню, безплатните приложения, детските игри, та дори и привързаността към определена марка, смята Ямалиев.

Според него около 60 на сто от пазара на смартфони се държи от двамата големи производители – Apple и Samsung. Тяхното превъзходство е на път да изкара от пазара някои от доскорошните легенди при производството на телефони.

В действителност смартфоните не са достатъчни, за да предотвратят спада в продажбите и при трите мобилни оператора у нас, обяснява Ямалиев. Затова те трябва да се насочат към по-комплексни услуги, като именно в тях търговският директор на Global Net Solutions вижда шанса за печалби през следващата година.

В тази посока мениджърът вижда например предлагането едновременно на телевизия, интернет, фиксирана и мобилна връзка. Причината е, че само мобилната връзка категорично вече не е достатъчна, за да задържи даден оператор в бизнеса.

За догодина прогнозата на Global – Net Solutions е продажбите на мобилен интернет да запазят ръста си, а смартфоните да задържат дял от 30-40 на сто от всички продажби на мобилни телефони.