Коледна топка от филц

2
Добави коментар
artandblog
artandblog

Ако искате тази година да украсите елхата си с играчки направени само от вас запретвайте ръкави, защото ви чака много работа. Ако мислим практично е необходимо да работим с материал, който не се чупи и се съхранява лесно. Но също така и еко насочено.

Вижте как да си направите:

Към този списък добавяме и филц. Направете си коледна играчка от филц! Много е лесно и красиво накрая. Необходими материали:

филц
панделка
игла, конец и ножица

Инструкции:

Необходими са ви шест кръга с диаметър 10 см. Подредете ги един върху друг. Прегънете панделка (с обща дължина около 10 см) на половина и пъхнете около 2 см от нея между скупчените кръгове. Закрепете с карфица. С игла и конец започнете да шиете всички слоеве от панделката към центъра, както е показано на картинката.

Сега започва забавното – изтеглете навътре първите два кръга, както е показано на картинката и зашийте с бод в центъра. Започнете със следващите два кръга от ляво. Този път зашийте два пъти – горе и долу от центъра. Ред е на следващите два леви кръга. Тях зашийте само в средата. Повторете отново с два бода, след това с един докато не свършат и не сте направили от плоските кръгове филц – топка. Източник: zakkalife

Сподели:

tweet

Tags: ДекорацияЗа елхаИграчкаИдеиКоледаНаправи си самот филцУкрасахендмейдшиене