Рецепта за спагети със зеленчуци | Кулинарни Рецепти

1
Добави коментар
merilu
merilu

Продукти:
1 пакет спагети
1 връзка магданоз
1 срък джоджен
2-3 скилидки чесън
100 грама кашкавал
50 грама зехтин
сол
черен пипер
100-130 грама маслини без костилки
печени слънчогледови семки
2 средно големи домата

Подготовка на продуктите:
Измиваме магданоза и джоджена, подсушаваме ги и ги нарязваме на ситно.Обелваме скилидките чесън,смачкваме ги с плоската част на ножа и след това ги нарязваме на ситно.Настъргваме кашкавала на едрата страна на рендето.Маслините ги нарязваме на кръгчета. Взимаме доматите, измиваме ги, подсушаваме ги, почисваме ги от люспите и семките(да остане само месестата част) и ги нарязваме на кубчета.

Приготвяне:
Слагаме вода на котлона за да кипне.Тя трябва да е според порциите спагети( на 100 грама спагети 1 литър вода).След като заври водата прибавяме 1 чаена лъжичка сол и след това прибавяме спагетите, като не ги захлупваме.Прибавяме малко олио за да не се слепнат, но ако ги разбърквате постоянно няма нужда да им слагате олио или зехтин.Варим като внимаваме да не ги преварим, защото ще се разкашкат.След като станат готови ги сваляме от котлона, изсипваме ги в гевгир( Метален кухненски съд с дупки за отцеждане), за да се изцедят от водата, като веднага след това им прибавяме 2-3 супени лъжици масло или маргарин и ги разбърваме за да се разнесе маслото навсякъде и ги изсипваме в купа.
В друг съд смесваме ситно нарязания магданоз и джоджен.Към тях прибавяме чесъна,черен пипер и сол на вкус, зехтина, вече настъргания кашкавал и разбъркваме за да се смесят всички съставки.
Смесваме спагетите със соса, разпределяме ги по порции и върху всяка слагаме кубчета домати, маслини и слънчогледови семки(може да се заменят и с кедрови ).

VN:F [1.9.22_1171]

Rating: 10.0/10 (1 vote cast)

Рецепта за спагети със зеленчуци, 10.0 out of 10 based on 1 rating