Как да сме елегантни и да изглеждаме по-слаби

45
Добави коментар
cinderella
cinderella

Как да сме елегантни и да изглеждаме по-слаби

Знаете ли, че стилът ви на обличане играе голяма роля за това дали изглеждате стройни или напротив. Изберете подходящи дрехи за вашата фигура и ще видите разликата. Ето 10 лесни трика, които ще ви помогнат да изглеждате по-слаби:

Вертикални раета. Верикалните раета карат погледа да се плъзга нагоре-надолу по цяла фигура и имат невероятна сила да ви правят оптично по-слаби. Трябва само да внимавате с ширината им. Най-подгодящи са тънки до средни раета. Освен, че издължават, правят фигурата по-компактна.

Изправена стойка. Добрата стойка винаги ви прави по-слаби и дава възможност на дрехите да падат правилно и да издължават фигурата. Това изисква практика, но ако го постигнете ще имате успех не само за добрия външен вид, но и за здравето си.

Бельото. Качественото бельо, в подходящ размер, ще държи всичко стегнато и на място. Дори само правилния размер и модел сутиен може да направи чудеса за цялостният ви изглед. Поне веднъж годишно актуализирайте размера на сутиените си, а ако теглото ви варира, или сте бременна и кърмите – по-често.

Цветовете. Тъмните цветове оптически намаляват размера. Не е задължително да е черно. Тъмносивото, тъмносиньото, шоколадовото имат същия ефект.

Само се уверете, че цветът, който е най-близо до лицето ви, е от подходящата за вас гама. Ако сте ниски, тъмните цветове в долната половина на тялото ви ще ви издължат. Трябва да се стремите към възможно най-малко контраст. Ако носите пола, изберете чорапи, който придават лек оттенък, в същия цвят като полата и обувките.

Материя. Избягвайте много дебелите, твърди материи. Предпочитайте фини до средно тънки материи, които се плъзгат около тялото, а не го стягат. Също помнете да избягвате лъскави и блестящи материи. Например сатенът улавя светлината и показва всяка гънка на тялото.

Кройка. Много жени носят прекалено широки дрехи, с надеждата да прикрият излишните килограми. Това може да има обратен ефект, като ви прави да изглеждате по-широки, отколкото сте. По-добре изберете дрехи с добра кройка, които ви отиват. Например рокля с голямо, V-образно деколте, паднала талия, леко разкроена в долната част, ще ви направи елегантни и много привлвкателни.

Аксесоари. Носенето на аксесоари е чудесен начин да отвлечето вниманието от формата на тялото. Шал, брошка, интересни обици, ще привлекат погледа към лицето. Придържайте се към аксесоари със среден размер. Прекалено големите ще ви направят още по-едри, а прекалено малките ще се загубят.

Щампи. Ако сте с повечко килограми, избягвайте щампите. Може да си позволите само такива, които са на тъмен фон или без фон. Във втория случай окото се обърква и оптически намалява размера.

Обувки. Колкото по-ниски и с по-заоблени върхове са обувките, толкова по-едри ще изглеждате. Идеалната обувка, която ще ви помогне да изглеждате по-слаби е с тънка подметка, среден до висок ток и подходящ остър връх. Избягвайте каишки около глезена. Предпочитайте отворени обувки, които показват повече от крака ви.

Бъдете винаги семпли и елегантни.