8 вдъхновяващи трансформации на гараж

1
Добави коментар
yApple

8 вдъхновяващи трансформации на гараж

12.11.2012 г.

Оказва се, че гаражите не са само за автомобили. В днешно време хората, нуждаещи се от повече жилищно пространство стават все по-креативни. Когато размерите на жилището не могат да отговорят на растящата нужда от повече пространство, а инвестицията в по-голям имот е невъзможна, по една или друга причина, трябва да се търсят алтернативни начини за решаване на проблема. А отговорът може да е на няколко крачки разстояние, точно до входната ви врата – вашият гараж.

Апартамент за възрастен родител

Тук гаражът е останал непокътнат, изпълнявайки основното си предназначението, а пространството над него е трансформирано в малък и уютен апартамент за възрастния, наскоро овдовял баща. Жилището предлага панорамна гледка, камина, както и много шкафове за прибиране на вещи.

Гараж превърнат в офис

В този случай гаражът е бил малко разширен, а вратата е била заменена със стъклена плъзгаща се врата. Резултатът е фантастично, добре осветено пространство с много свеж въздух.

Гараж трансформиран във всекидневна

При тази реновация, подът на гаража е бил нивелиран и след това покрит с дървена облицовка. Добавени са отоплителна инсталация, климатична система, както и водопровод, а вратата на гаража е подменена с големи, добре изолирани сгъваеми врати, за изчистен и модерен външен вид.

Малко жилище в стар гараж

Този стар гараж е бил цялостно реновиран и превърнат във функционално малко жилище, състоящо се от кухня, баня, тоалетна, както и малка дневна с работно кътче. Апартаментът разполага и с втори етаж, където се помещава спалнята.

Очарователна кухня

Някога изпълнен с боклуци, сега този малък гараж е преобразен в прекрасна кухня. Трансформацията не е била никак лесна, защото мястото е доста тясно, но дизайнерите са се справили много добре. Пространството е разделено на няколко зони, а кухнята е оформена L-образно.

Гараж превърнат в двустаен апартамент

Този апартамент се намира в Северна Италия и наистина някога е бил гараж. Разположен на две нива, свързани посредством красиво стълбище, перфектно вписващо се в интериора, апартаментът включва дневни зони на първия етаж и спални помещения на втория. Всекидневните пространства са отворени, разделени единствено от широка колона с вградена прозрачна камина.

Микрокъща

Тази малка къща в Сиатъл е създадена чрез преустройство на гараж, използвайки предимно вещи втора употреба. Общата площ на къщата е приблизително 23 кв.м, а цената на цялата реконструкция 30 000 долара. Собственичката яде само сурови продукти и няма нужда от готварско оборудване. Това което й е нужно е само един блендер и котлон за варене на вода.

Стая за игри и фитнес

Проектирано от Margaret Menter, това мултифункционално помещение служи като стая, в която семейството да прекарва заедно свободното си време в игри и други интересни занимания. Сградата е на две нива и разполага с тоалетна и малка баня.

Източник: freshome.com
Посещения: 2431