6 любопитни забележителности в Англия – тема за Англия – Idi.bg

38
Добави коментар
tao
tao

 

 

Англия – там където живеят монарси, хората пият чай със сметана и има изобилие от зеленина? Не съвсем. Когато надникнем зад обичайните асоциации, свързани с тази страна, ще открием и нейната неочаквана и ексцентрична част – стига да знаем къде да гледаме. Ето и някои от странните забележителности на острова:

Уитби, Йоркшир

 

 

Грубоватият силует на Абатство Уитби е кацнал несигурно над крайморския град. В миналото абатството вдъхновило Брам Стоукър да напише своя роман „Дракула“. Днес градът привлича хората с вкус към по-дарк музиката на станалия традиционен Уитби Готик Уикенд. Ако планирате да посетите Уитби по време на фестивала, задължително уредете нощуването си там възможно най-рано. Ще имате интересната възможност да си хапнете „fish’n’chips” в компанията на разнообразни и интересни, алтернативни рокери, носещи ризи с дантели, волани и изобилно количество очна линия.

 

„The Blowing Stone”, Оксфордшир

 

 

Сред зелените полета на Оксфордшир, близо до малкото градче Wantage лежи една голяма скала с интересна история. Според легендата, крал Алфред дал сигнал с тромпет през дупка в канарата, за да призове саксонската армия в битка срещу викингите. Можете да пробвате и Вие, но не оставайте учудени, ако не се случи кой знае какво. Митовете казват и че всеки, който успее да изсвири чист тон, със сигурност ще наследи трона. Ако не успеете, можете да се утешите с красивите местни гледки. Една от тях представлява красив бял кон в Uffington, който е издълбан в скалите. Пийнете си и в някой от местните барове като The Plough в Ийстбъри.

 

Мумията на философа, Лондон

 

 

Джереми Бентъм, един от най-великите мислители на Англия толкова много обичал University College London, че искал да остане наоколо след смъртта си. И докато правата му да гласува са отнети посмъртно, мумифицираното му тяло все още гордо си стои там. Мумифицираната икона (истинската глава е заменена с такава, направена от вакса за жалост) е доста любопитна забележителност и си заслужава посещението.

Музей Пит Ривърс, Оксфордшир

 

 

Музеят Пит Ривърс е изпълнен с любопитни и ексцентрични интелектуални съкровища. Той умело улавя духа на Оксфорд – най-известният студентски град в Англия. Няма да съжалявате, ако отделите време, за да разгледате антропологичните съкровища като ризите с бодли от бодливо прасе и японските маски.

 

„Wookey Hole”, Съмърсет

 

 

Къде можете да комбинирате вещици и най-вкусното сирене в Англия? Ако леко притворите очи, едно от скалните образувания в югозападните пещери на Wookey Hole прилича на вкаменена вещица. Този любопитен камък превръща внушителната подземна пещерна система в туристически рай. Истинска вещица (с черно червило) развежда детските групи из пещерите, а за онези посетители, които не вярват в подобни неща остава просто да се насладят на красивите сталактити. Задължително опитайте и вкусното сирене в намиращия се наблизо Cheddar Gorge.

Гробище „ Cross Bones”, Лондон

 

 

Археологическите разкопки на това място потвърждават, че то е било средновековно гробище за проститутки, но местността се е превърнала в място, на което хората да си спомнят за „изгнаниците“ на Лондон. Панделки, свещи и любопитни дарове са разхвърляни из мястото. Съчетайте визитата си с някое от ежемесечните бдения със свещи или традиционната процесия за Хелоуин, която се състои всяка година.

 

 

рейтинг:

 
1
2
3
4
5

прочетен: 3242 пъти
(0) коментара

Съобщи за нередност