Къщата на Флинстоун в модерно време

40
Добави коментар
Stenia
Stenia

Телевизионната звезда Дик Кларк вероятно е голям фен на поредицата на Хана – Барбара за семейство Флинстоун, тъй като решава да създаде своята къща в Малибу във форма, която наподобява къщите в прочутата анимация. Сградата е на един етаж, а помещенията в нея не са отделени изцяло, а частично от стени, които наподобяват парче скала. Цялата външност на къщата, която се продава за 3 и половина милиона долара, наподобява изградена в къс скала пещера, а вътрешните части, макар обзаведени сравнително модерно, оформят ниши за обзавеждането. Сградата се намира на хълм, което разкрива невероятни гледки към океана и околностите. Реалната версия на къщата от каменната ера има една спалня и две бани, а няколко огромни прозореца осигуряват слънце и страхотна визия към екстериорната част на къщата, която се разполага на повече от 20 акра.

 

Къщата е заобиколена от оскъдна зеленина, но просторната площ и невероятните гледки са достатъчна причина за луксозността на сградата и площта покрай нея.

Макар отвън сградата да изглежда сравнително ниска, стаите вътре в нея са просторни и светли. Овалните прозорци осигуряват натурална светлина, а лампите са вградени в разчупената като структура вътрешност на конструкцията, която наподобява скала. Обзавеждането е в неутрални багри, които не изпъкват върху пясъчните разцветки на стените и таваните на стаите. Всекиднената стая е обзаведена семпло, но функционално, като телевизорът е поставен в ниша.

От трапезарията, която е обзаведена с нестандартна масичка и столчета с „дива“ визия, се вижда океана в далечина. От нишата на трапезарията се преминава през обща площ, за да се стигне до нишата на кухнята в другия край на сградата.

 

Кухнята е обзаведена така, че да наподобява вътрешност на пещера. Кухненските шкафове и кухненският остров са оформени интересно, а овалните прозорци осигуряват широка гледка навън. Вградените лампи излъчват ярка, но мека светлина върху основните зони на кухнята. В стаята няма много вещи извън шкафовете, което придава още по-органична визия.

 

От другата страна на всекидневната стая, разделена от нея с частична „скална“ стена, е оформена спалнята. В нея има легло, нощни вкафчета с интересна форма, няколко кресла, всички те в пясъчни багри. От леглото се разкриват страхотни гледки навън, а тъй като стаята е малка, това че прозорците не са много големи, не е проблем за натуралната светлина в нея.

Просторната баня е семпла и неутрална, с вградена вана и мивка, които сякаш се сливат със стените като визия и багра. Над ваната е оформен прозорец, а от нея се разкрива очарованието на безкрайната водна шир и полупустинната зеленина.