Най-харесваната снимка във Facebook идва със “Социална сряда”

3
Добави коментар
tomislavsavov
tomislavsavov

Рубриката „Социална сряда“ е гордо спонсорирана от фирма Social Me, предлагаща практични и работещи решения за фирмите, които искат да популяризират дейността си онлайн, да привлекат бързо голям брой потребители към страниците си и да спечелят вниманието на по-голяма част от аудиторията чрез една от най-големите социални мрежи в света – Facebook.

Само преди няколко дни завършиха президентските избори в САЩ, а Барак Обама отново ги спечели. Това бе причината неговият профил в Twitter да публикува най-ретуитвания туит за всички времена. Днес обаче става ясно, че най-харесваната снимка във Facebook също принадлежи на преизбрания президент на САЩ. Снимката е събрала над 4.4 милиона лайка, а това е рекорд, който я поставя на първо място в класацията за най-харесвана снимка в социалната мрежа.

Но каква е ползата от подобен рекорд и как бе постигнат той? Първото важно нещо, което се набива на очи, е емоционалният подход, който е използван. Знаем, че като цяло кампанията на Обама в социалната мрежа бе с емоционален подход, докато тази на конкурента му Мит Ромни разчиташе на прагматичност. Другата отличителна черта, разбира се, е времето, в което бе публикувана снимката, а именно на 6-и ноември в 23:15 ч. Снимката на Обама и неговата прекрасна съпруга Мишел Обама не само е събрала над 4.4 милиона харесвания, но е споделена над 581 000 пъти и стои над 212 616 коментара.

Тази статистика може да не ви говори много, но е важно да видим за пореден път, че емоцията е наистина много силен елемент в социалните мрежи, а добрите онлайн ПР специалисти явно знаят как да я използват. Виждаме, че една снимка може да генерира много повече шум, отколкото всяка една реклама в интернет, стига да спазваме правилата.

Снимка: Профилът на Барак Обама във Facebook

Теми: Barak ObamaFacebookTwitterсоциална срядасоциални мрежи

SocialMe –

Google+

Twitter

Linkedin

Social Me предлага практични и работещи решения за фирмите, които искат да популяризират дейността си онлайн, да привлекат бързо голям брой потребители към страниците си и да спечелят вниманието на по-голяма част от аудиторията чрез една от най-големите социални мрежи в света – Facebook.