Тема: Как се монтира огледало в баня?

32
Добави коментар
umugul
umugul

Току-що сте привършили с ремонта на банята си и сега тя изглежда като от списание. Плочките и теракота, които сте поставили са идеални и на вас ви остава само да монтирате всички допълнителни аксесоари, които сте закупили предварително, за да изглежда банята ви наистина съвършена. За монтажа на аксесоарите можете да се обърнете към професионалисти, но ако имате желание и искате да спестите малко средства, можете да се опитате да ги монтирате и сами. Тук ще ви покажем как най-бързо и лесно да монтирате огледало в баня.

Преди да пристъпите към монтажа на огледалото е добре да се подсигурите с нужните ви инструменти: нивелир (добре би било да е лазерен), ролетка, молив и машина за пробиване със специално свредло за пробиване на фаянс. Най-важното нещо, което трябва да вземете под внимание е на каква височина ще монтирате огледалото. Съобразете се с височината на членовете на семейството си, за да е удобно на всички. След като определите височината и вземете размерите на огледалото с помощта на лазерния нивелир и молива отбележете точното място, което трябва да пробиете във фаянса, за да поставите дюбелите. Преди да започнете да пробивате обаче задължително се уверете, че местата, които ще пробивате са абсолютно безопасни (т. е. в стената не минават ВиК и ел инсталации). След като сте измерили и отбелязали точните места за пробиване, с помощта на винтоверт пробийте фаянса, поставете дюбелите и монтирайте огледалото. Ако не разполагате със специално свредло за фаянс, можете да пробиете отворите и с перфоратор, но в този случай не бива да забравяте, че трябва да пробивате само на въртене – без удар.

Един много ефектен и интересен начин за монтаж на огледало е то да бъде монтирано наравно с плочките. Ефектът е поразителен, а ако комбинирате огледалото с подходящото осветление банята ви ще изглежда фантастично. За да се извърши такъв монтаж обаче е необходимо да знаете предварително размерите и дебелината на огледалото. Този начин на монтаж е малко по-сложен и ако се спрете на него е добре да се доверите на професионалисти.