Днес+ :: „Техномаркет“ с нов собственик

1
Добави коментар
dbasharanov
dbasharanov

„Техномаркет“ с нов собственик

19.11.2012 15.59

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) разреши на регистрираната в Лихтенщайн компания „Домтех Холдинг АГ“ (Domtech Holding AG) да придобие собственика на „Техномаркет“ – „К енд К Електроникс“ ЕАД.

„К енд К Електроникс“ ЕАД оперира на пазарите на търговия на едро и дребно с битови електроуреди, както и предоставяне на спомагателни услуги като транспорт, сервиз и ремонти.

Дружеството управлява търговската верига „Техномаркет“ – с 55 наети търговски обекти в страната и е изключителен доставчик за България на марките Samsung, Panasonic и LG.

„Домтех Холдинг“ няма да осъществява стопанска дейност на един и същи или на съседен пазар с „К енд К Електроникс“, поради което няма пазари върху които сделката да окаже въздействие, обосновава решението си антимонополният орган.

КЗК разрешава сделката, тъй като след осъществяването й не се очаква промяна в структурата на пазарите, на които е активно придобиваното предприятие.

По непотвърдена информация на Capital.bg зад лихтенщайнската компания стои Корпоративна търговска банка.

Според информацията на икономическото издание финансовата институция, която беше един от основните кредитори на групата, сега преобразува заемите си в собственост, като увеличава капитала на групата. /vesti.bg

Днес+