Казваме сбогом на мистър Бийн

1
Добави коментар
ivaylonetsov
ivaylonetsov

Популярният комедиен образ на британеца мистър Бийн (г-н Боб) ще престане да съществува, тъй като изпълнителят на ролята – актьорът Роуън Аткинсън, иска да се насочи към по-сериозни драматични персонажи, съобщи „Дейли телеграф“.
Английският чешит мистър Бийн се появи на телевизионния екран през 1990 г. Комедийният сериал завърши 5 години по-късно, но и досега това е най-популярният герой, с който 57-годишният актьор продължава често да се подвизава на сцената. „Мистър Бийн“ дори взе участие в церемонията за откриването на олимпийските игри в Лондон през лятото.
В интервю за изданието Аткинсън споделя, че ако на тази възраст продължи да играе „детински“ роли, това би изглеждало доста печално. „Цялата история ми донесе огромен комерсиален успех, но тя изисква голяма физическа активност. Ето защо ми се струва, че все по-малко и по-малко ще мога да играя мистър Бийн“, изтъкна актьорът, който вече бил уморен да го свързват единствено с този образ.
В най-скоро време Аткинсън ще се появи в лондонския театрален квартал Уест Енд, където ще се изявява в нова постановка на пиесата „Условията на Куортърмейн“ от английския драматург Саймън Грей.

Великобритания