6 страхотни причини да посетим Швейцария – тема за Швейцария – Idi.bg

30
Добави коментар
tao
tao

 

Швейцария е страна на разнообразието. Модерната архитектура и изкуство, супер ефективният градски транспорт, страхотните природни гледки – определено ще има какво да Ви заплени. Каквато и да е Вашата причина да посетите страната, убедете се, че ще можете да се насладите максимално на това, което тя може да предложи на туриста. Колкото повече от Швейцария видите, толкова повече причини ще си намерите да се върнете отново там. Ето и някои от нашите причини да посетим Швейцария:

 

Изкуството

 

 

Едно от най-добрите събития, посветени на съвременното изкуство се провежда всяка година през юни в Базел. Градът ще Ви предложи и други културни бижута като колекциите във Fondation Beyeler, в които са включени творби от Моне, Пикасо и много други. Музеят Kunstmuseum също си струва визитата. Ако пресечете близката граница с Германия и се насочите към Riehen, ще можете да разгледате музея Витра, посветен на дизайна и музея Gotheanum. В Швейцария ще бъдете изненадани от изкуството, което е навсякъде и от различната му природа, което го превръща в една от основните причини да посетим страната.

Водна красота

 

 

В Швейцария има толкова много реки и езера, че където и да се намирате на територията на страната, винаги ще има вода в близост до Вас. Както и всичко останало тук, и водните площи се поддържат изключително чисти. Дори в големите градове, реките са чисти и само в Цюрих има почти 20 места, подходящи за къпане. В Берн и Базел е популярно придвижването с плоскодънна лодка, като много хора се възползват от този вид транспорт.

 

 

Архитектура

 

 

Въпреки стари традиции като йодлинга, хлопатарите на кравите и алпхорна, швейцарците са в сърцето на модерната архитектура и дизайн. Можете да откриете невероятни сгради дори извън градовете – по планинските хълмове или на други любопитни локации. Да намериш подобни ултрамодерни постройки насред гората или полето си е доста противоречиво, но и интересно изживяване, както и още една от причините да посетим Швейцария.

 

Спа Оазис

 

 

Швейцарците от стари времена са големи почитатели на здравословните водни процедури и изобилието на горещи термални извори в страната може да Ви подскаже, че за тях СПА не е нищо ново. Една от най-примамливите причини да посетим Швейцария са именно тези луксозни уелнес центрове, които ще Ви предложат разнообразни процедури, лечение и отмора.

 

Хелвеция

 

 

Хелвеция е най-слънчевият регион на Швейцария, а топлият климат и природата на района са предпоставки за спокоен начин на живот, който е идеален, ако търсите почивка. Флората и фауната в района са различни от онези, които ще намерите в другите части на страната. На остров в езерото Маджоре пък ще откриете изумителна ботаническа градина, която е оазис на перфекционизма. Тя ще Ви предложи прекрасно бягство от реалността и е сред най-добрите причини да посетите Швейцария.

 

Зимни спортове

 

 

Ако обичате да карате ски (или сноуборд) на спокойствие, отправете се към курортите Val D’Anniviers, Adelboden и Andermatt. Тук няма да видите пренаселените писти и баровете на големите курорти, а обилният снеговалеж, красивите къщички и прекрасните условия превръщат тези местенца в прекрасни причини да посетите Швейцария.

 

 

 

 

рейтинг:

 
1
2
3
4
5

прочетен: 1539 пъти
(0) коментара

Съобщи за нередност