И AC/DC в iTunes

3
Добави коментар
tomislavsavov
tomislavsavov

След дългото чакане и AC/DC се предаде! Легендарната рок група намери още един начин да е близо до феновете си и да ги радва с най-любимите им песни – в iTunes. От дебютния албум „High voltage” от 1975-а до класики като „Highway to hell” и „Back in Black” – всичките 16 студийни албума, 4 с изпълнения на живо и 3 компилации са налични в магазина на iTunes, казва прессъобщение на Apple и Columbia Records.

Това е най-голямата музикална сделка на Apple след излизането на каталога с музиката на Beatles през 2010 година. Австралийската група издържа повече от Led Zeppelin, Metallica и Rolling Stones, преди да предостави хитовете си на цифровия пазар.

Звездата на AC/DC изгрява на музикалния небосклон през 1973 г., когато братята Ангъс и Малкълм Йънг основават рок бандата. Групата упорито отказваше да направи творчеството си достъпно през iTunes заради привързаността към албумния формат, който феновете игнорират онлайн.

„Може би аз съм старомоден, но това iTunes ще убие музиката, ако не са внимателни.” – казва вокалистът Браян Джонсън през 2008-а пред Ройтерс. Според Apple и Columbia феновете, които предпочетат песните на любимата си група в най-новия им формат,  ще получат и бонус. Музиката е усъвършенствана за iTunes, което означава, че тя ще има по-добро възпроизвеждане в дигитални формати.  

Какво е вашето мнение по въпроса? Как се сдобивате с музиката, която харесвате, и бихте ли плащали, за да я имате?

Снимка: iTunes

 

Теми: AC/DCAppleitunesмузика

Facebook

Twitter

От 2010г. насам учи и се развива в сферата на журналистиката. Увлечена по театрално изкуство и музика, но и с интереси в областта на рекламата. Обича динамичното ежедневие и практическите уроци, които предлага всеки ден професията на журналиста.