Поддръжка на вълнените килими

1
Добави коментар
carpetmax
carpetmax

Поддръжка на вълнените килими

Почистване на вълнени килими от мъх

Често, когато купите нов вълнен килим, той започва да отделя мъх, който се разнася из целия Ви дом и изисква почти ежедневно пускане на прахосмукачка.

Това по принцип е временно и няма да продължи дълго, но за да не разваляте комфорта си, можете да направите следното. След пускане на прахосмукачка, минавайте килима с мека четка за дрехи. Първоначално трябва да е по-често, но с течение на времето мъхът намалява и изчезва. 

 

Почистване на петна от килими и пътеки от вълна

Петната от вълнени килими и пътеки се почистват с гъба, която е намокрена в пяната на сапунен разтвор. След почистването, повърхността им се минава с гъба, потопена в етилов спирт (може и денатуриран). Така цветовете на килимите и пътеките от вълна придобиват яркост, а подовата настилка придобива красив блясък. 

Друг начин за почистване на килимите е, като в 1 л топла вода прибавите половин чаена лъжичка перилен препарат за вълна или настърган сапун и малко терпентин.

 

Освежаване на цветовете на вълнени килими и пътеки

Цветовете на килимите от вълна стават ярки и свежи, а меките подови настилки изглеждат като нови по-дълго, ако от време на време минавате повърхността им с вода, в която има прибавен оцет. 

Интерирни врати

 

Виж вълнени килими…

върнете се назад