Какво представлява бамбуковата терапия за коса | Felisima.com

52
Добави коментар
felisima
felisima

Бамбукът е изключително полезен за косата и кожата. Неслучайно бамбуковата терапия за коса добива все по-голяма популярност. Екстракт на растението се съдържа и в редица козметични продукти на пазара. Една от най-важните съставки в бамбука е протеинът, който помага за задържане влагата в косъма и за запълване на неговата структура. Бамбукът също така стимулира производството на колаген и прави косата по-здрава.

Бамбукова терапия

Първоначално косата се измива, като за най-добър ефект е препоръчително да се използва шампоан с бамбуков екстракт. Докато косата още е мокра, се нанася специален бамбуков продукт върху цялата ѝ повърхност. След това се отделя кичур по кичур и със специална преса за коса се прилага така нареченото „горещо гладене“. Косата се измива отново и процедурата се прилага още един път.

Защо бамбуковата терапия е ефективна?

Бамбукът действа заздравяващо на косата. Той съдържа голямо количество силициев диоксид, който играе важна роля в поддържането здравето на косата, както и на кожата. Чрез бамбуковата терапия се попълва нарушената структура на косъма, като по този начин косата става по-здрава и блестяща.

Колко време продължава ефектът?

Първоначално след като ви е направена бамбукова терапия, косата ви може да изглежда по-права, заради „горещото гладене“. Това не трябва да ви притеснява, защото много бързо тя ще придобие предишната си форма.

В зависимост здравината на вашата коса, фризьорът ще определи на колко време и за какъв период ще трябва да се подлагате на бамбукова терапия. Ако косата ви има добър вид и искате само допълнително да я заздравявате, може да ходите веднъж на месец-два. За максимален ефект е добре да използвате шампоан и маска за коса с екстракт от бамбук.