Дева – Horoskopite.com – зодия дева, всичко за зодия дева, хороскоп, хороскопи, гадаене, магия, зодии, зодиак, зодиите,…

8
Добави коментар
ivo94
ivo94

Този знак е носител на доброта, искреност, работливост и успех.Той е един от най – благоприятните знаци. Под него са родени Кюзие, Пол Ервийо, Вилхелмина Холандска, Жан Жорес, Луи Брату, Пол Бурже, Фалиер, Гьоте, Шатобриан и други.
Знакът Дева символизира целомъдрие. Той отбелязва завършването на творческите предначертания, а също така и тайната на майчинството.
Скъпоценният камък на родените под Дева е ясписът, който има много важни свойства. Над това съзвездие властва планетата Меркурий. Девата закриля изпълнените с надежда и помага да се сбъднат надеждите им. Родените под този знак са тихи, доверчиви и доволни. Те са разсъдливи, трудолюбиви в науката, обичат много да четат. Умствената им прозорливост, възприемчивост и ненаситност им осигурява успех в научните изследвания. Тези хора имат обширен ум, добри уравновесен и способен да обхваща много придмети и въпроси. Ако влязат в обществения живот, от тях биха излязли изкусни държавници. Родените под знака Дева имат обикновено среден ръст, хубаво телосложение, мургаво румена кожа, черна коса, мечтателни очи. По темперамент са склонни към възбуда, лесно се ядосват, прикривайки вътрешно гнева си. Като оратори са живи, говорят просто, патетично и занимателно. Пишат увлекателно и общодостъпно. Растенията на Дева са пшеница, ечемик, ръж, дилянка, просо и троскот. Камъни на съзвездието са кремъците.
Жените, родени под знака Дева, са привлекателни, хубави, миловидни, с кротки зеленикави очи, гледащи нежно и приветливо. Те са плахи, стесняват се, свенливи са, кротки, нежни и благосклонни, понякога прекалено чувсвителни, от което страдат. Тези жени се задомяват в повечето случаи рано, имат хубави деца, добри майки са, предани съпруги и отличти домакини.Те са положителни, малко простички, работливи, привързани към делничното, обичат мирния, спокоен и безгрижен живот.Те имат златно сърце, умът им е уравновесен, нежни са, верни, искрени и обичащи, чистосъдечни, понякога ги обзема скръб и не винаги се радват на онова щастие, което са заслужили.
Мъжете имат в повечето случаи здраво и хубаво телосложение и откровено лице, те обичат хубавото и бляскавото, умът им е гъвкав. Повечето от тях се весели, бодри, радостни, остроумни и закачливи. По темперамент са страстни, обичливи, лесно се привързват, донякъде самохвални и заради това се харесват на жените.Те са създадени за домашен живот. Тяхното себелюбие ги кара да са предани на семейството си. По характер са раздразнителни, дори гневливи. Мразят измамите и злоупотребите, но лесно ги мамят и ограбват. Те са търпеливи и прилежни работници, упорити, благоразумни и практични. Успяват в живота с труд и постоянство.