6 страхотни места в щата Тексас – тема за САЩ – Idi.bg

39
Добави коментар
tao
tao

 

 

Тексас ще се хареса на разнообразни типове пътешественици. Щатът може да се похвали с едни от най-интересните дестинации в САЩ. В съзнанието на повече хора вероятно биха изникнали образи на каубои и престрелки из прашните прерии, но разбира се, Тексас далеч не е само това. Посетете този красив щат, изпълнен с гостоприемни и приятелски настроени хора. Ето и нашите 6 предложения за местата, които непременно трябва да видим в Тексас:

 

1. Омагьосаната скала, Фредериксбърг

 

 

ози природен феномен е доста популярен сред туристите заради необичайния си розов цвят. Цялата скална формация е гранитна и това, което я прави толкова очарователна е не само цветът, но и невероятният й размер. Омагьосаната скала е с големина около 260 хектара и се издига на над 550 метра височина! Необичайната геоложка аномалия е обвита с легенди и мистични истории. Определено заслужава да бъде включена в списъка с интересни тексаски забележителности.

2 Езерото на калинките, Остин

 

 

Това изкуствено езеро, ширещо се на 416 акра е създадено с цел да контролира течението на река Колорадо и изпълнява ролята на резервоар, който спомага за предотвратяването на наводнения. Езерото на калинките се е превърнало в чудесна зона за отмора на местните жители и туристите. По брега са построени многобройни луксозни хотели. Пътеката „The Lady Bird Bike and Hike Trail” е популярна сред любителите на спорта.

3. Музей „Sixth Floor”, Далас

 

 

Музеят е трибут към живота и времето, в което е живял Дж.Ф.Кенеди и е единственият подобен в света. Намира се точно на мястото, на което е стоял убиецът на президента – Лий Харви Осуалд. Там ще видите изложби, посветени на живота и политическата кариера на Кенеди, както и такива, разказващи за живота през онези години. Със сигурност ще научите доста интересни факти около живота на тази толкова иконична личност. Експозициите включват детайли около ненавременната смърт на Джон Кенеди – трагедия, дала отражение не само върху семейството му, но и върху целия американски народ. Това място в Тексас е задължително за всеки, който се интересува от историята на САЩ.

4. Пещерите на Сонора

 

 

Магическите пещери на Сонора са едни от най-красивите в света. Те са изпълнени с невероятни кристални формации, които привличат туристи от всички краища на света. Можете да посетите пещерите в рамките на огранизирани турове с водачи, а това ще Ви даде рядката възможност да влезнете в някои от малкото отворени за туристи пещери в региона. Учените и изследователите са изумени от постоянното обновяване и разрастване на тези любопитни природни формации.

5. Мост Congress Avenue, Остин

 

 

Този внушителен архитектурен паметник е построен през 1960 година и е посветен на 45-я губернатор и гражданин на Остин Ан В.Ричардс. Мостът е известен не само с драматичната си архитектура, но и защото е дом на най-голямата колония прилепи в който и да е град по света! Повече от 1.5 милиона прилепи са се заселили под моста и пристигат там всяко лято. Това определено е сред най-интересните забележителности в Тексас. Можете да се включите и в тур с лодка, за да видите колонията.

6. Национален парк Биг Бенд

 

 

Тази огромна защитена територия е същински рай за дивия живот и любителите на природата, които се стичат тук от цял свят. Паркът се разпростира на повече от 3242 кв.км и посетителите ще могат да разгледат по отблизо дивия свят, изпълнен от влечуги и птици, до голямо разнообразие от растителни видове. Тук можете да се върнете и назад във времето ,тъй като в парка има много интересни фосили и исторически артефакти. Ще можете да научите повече за историята и живота на индианците, живели по тези места.

 

 

рейтинг:

 
1
2
3
4
5

прочетен: 1936 пъти
(0) коментара

Съобщи за нередност