7 интериора за баня в японски стил

1
Добави коментар
todorova_nina
todorova_nina

7 интериора за баня в японски стил

23.11.2012 г.

Всеки човек е преживял моменти, в които му се струва, че не може да издържи на стреса и натоварването и денят сякаш няма край. Единственото нещо, което може да помогне в този случай е освежаващият душ. Интериорът на банята може много да помогне за възстановяването на баланса и хармонията на съвременния човек, чието съзнание е опустошено от шума и суетата на модерния свят. Японският стил в обзавеждането на банята идеално се вписва в представата ни за релаксиращ душ или вана. Ето защо ще ви представим 7 дизайна за баня в японски стил, от които може да почерпите вдъхновение.

Просторна баня в японски стил

Красотата на японските бани се състои не просто в усещането за минимализъм и простота. Ергономичният дизайн, вграждането на елементи от естествената природа, както и огромното количество светлина са от съществена важност за ефективното освобождаване от стреса и тревогите.

Компактна едноцветна баня

Всичко в тази баня е в един нюанс – от подовата настилка, през стенните облицовки, до самата вана – всичко е изработено от естествен камък в неутрален бежов цвят. Ваната е изработена от масивно парче естествен камък и има уникална елегантна форма.

Съвременна баня

Неутрални тонове и ергономичен дизайн – тази баня е за тези, които обичат всичко да е добре организирано, прибрано и елегантно. Това е един практичен съвременен интериор с красиво овално огледало, голям шкаф и малко късче природа под формата на растение в саксия.

Баня с успокояващ интериор

Полупрозрачните преградни стени придават специфична японска автентичност на този интериор. Тук липсва какъвто и да било контраст – основният цвят прелива в по-светли или по-тъмни нюанси, допринасяйки за създаването на една спокойна и ненатрапваща се атмосфера.

Дзен баня

Основните използвани материали в дизайна на тази баня са стъкло и камък. Основният акцент в този дизайн обаче не са облицовката, мебелите или аксесоарите, а растенията или по-точно казано малката градинка, оформена в интериора на помещението. На тавана на банята е монтиран голям квадратен прозорец, който снабдява градината с необходимото количество светлина.

Ултраминималистична баня

Тази баня в японски стил ще допадне на тези, които обичат мимималистичните интериори. Тя е семпло обзаведена с вана и душ. Единственият аксесоар в банята е столчето от тикова дървесина, а голям необработен камък, поставен до ваната, служи като стъпало и внася рустикална нотка в интериора.

Модерна баня в японски стил

Матовите прозорци и врати са доста популярни в модерните интериори за баня, независимо дали са вдъхновени от японския стил или не. Светлите дървесни тонове на подовата настилка и мебелите, съчетани с тъмните стени и плотове, придават на интериора несравнимо очарование.

Източник: decoist.com
Посещения: 2506