Нети за въздействието на „Декамерон“

2
Добави коментар
Moetospisanie
Moetospisanie

Малко преди премиерните дати (29 ноември и 1 декември) на новата постановка на „Декамерон” в Театъра на армията Антоанета Добрева – Нети гостува в „Събуди се” по Нова телевизия.

„Най-голямото предизвикателство е за режисьорката Диана Добрева. Много от първоначалната й идея се промени в хода на репетициите. До последно предполагам, че ще се махат и слагат разни неща”, разказа Нети за новата постановка и допълни, че предизвикателство е имало и пред самите артисти.

„Докато не се случи спектакълът пред публика, ние самите нямаме представа как ще бъде приет”, разказа още актрисата.

Тя поясни, че спектакълът е по шест от стоте новели в „Декамерон” на Джовани Бокачо, като пет са забавни и весели, а шестата е трагична.

По нейни думи, „Декамерон” трябва да предизвиква чувства, а не разсъждения.

„Има много стилна игра и накрая няма начин как да не ви разчувстваме”, убедено заяви Нети.

На въпрос дали се е променило нещо в човешката природа от 14 век насам Нето отговори категорично:  „Нищо и никога няма да се промени.” В актьорския състав участват още Анастасия Ингилизова, Ангел Генов, Веселин Анчев, Георги Къркеланов, Гергана Данданова, Екатерина Стоянова, Иван Радоев, Борислава Костадинова, Милен Миланов, Мирослав Косев, Радина Кърджилова, Мимоза Базова, Стефка Янорова и Тигран Торосян.   По време на гостуването си в „Събуди се” Нети разкри, че с Дони и Мая Бежанска подготвят клипа към нова песен – „Тайна”. Тя издаде, че клипът, че бъде много весел като самата песен.

Цялото гостуване на Антоанета Добрева – Нети в „Събуди се” гледайте във видеото.