Ей, момичета, вампирите са кич!

5
Добави коментар
chuime
chuime

Yasmin и Лола от години спорят дали вампирите са романтика, или кич. Премиерата на петия филм от поредицата „Здрач“, Здрач: Зазоряване – част 2 (The Twilight Saga: Breaking Dawn – Part 2) е поводът отново да сблъскаме техните гледни точки.

Ей, момичета! Събудете се! Какви са тези глупави блеения и изплезване на езици пред… вампири!

Признавам си, че не съм чела книгите и няма да гледам филмите по тях. Просто, защото не мисля, че мога да понеса многочасово изтезание като Едуард. Вампир, силен, красив, кожата му с тен на диаманти (тва с какъв фактор точно трябва да се маже на плажа?), вярно влюбен, без минало, лоялен единствено към любимата си жена, умен, благороден, сексапилен, без никакво чувство за хумор… Абсолютен кич!

Първо, мили момичета, такива мъже няма! Точно както няма и жени, които са ангели, красиви, гъвкави, вечно млади, с кожа с цвят на диамант, вярно влюбени завинаги, без минало, лоялни, умни, благородни, с огромни цици, минидупе, дълги крака, прекрасни готвачки, машини за пари, сърдечни и весели дори с ПМС, майки на поне три деца, за които се грижат сами, без да додяват на бащата, перфектни чистачки и гладачки, запознати с тънкостите на френската литература и любов, музикални, добри по математика, говорещи 6 езика и много, много, много скромни!

Да мечтаеш и търсиш такава жена е болно, признайте си. Да мечтаеш и търсиш мъж като Едуард – също. Все пак, ако сме пределно откровени, предполагам, че дори и вампирите с диамантен тен имат лоши дни – примерно, ако са яли нещо неподходящо и ги мъчат газове. Или може би върху вампирските си зъби се е наложило да надянат коронки. А при по-внимателно вглеждане, вероятно ще видим, че под прекрасната им черна лъскава коса се очертава издайническа плешивинка.

Сигурна съм, че повечето вампири на 40 са леко коремче. И вече не могат да схрускат пет млади ученички наведнъж.

А ако един вампир не е имал друга жена преди вас, със сигурност е имал майка! За разлика от жените от миналото, майката остава вечно в живота му.

Да, идеално щастие няма! Идеален мъж – също. Важното е да можем да обичаме някого дори и да е с коронки, плешив и леко заоблен, дори и майка му да ни досажда, а бившите му приятелки да са безчет. Да го обичаме именно, защото е толкова по човешки обикновен и прекрасен. Да го обичаме, без гъдела на признанието: той пие кръвчицата на всички други, само моята не. По-добре да не пие ничия кръвчица. Само бира. Иначе ще му пораснат крилца А това ще си е повод за друга статия.

ЗАЩО YASMIN МИСЛИ, ЧЕ ЕДУАРД КЪЛЪН Е ИДЕАЛНИЯТ?