Малка вила със семпъл дизайн

5
Добави коментар
mmmimi
mmmimi

Малка вила със семпъл дизайн

27.11.2012 г.

Днес ще ви представим един семпъл интериор на малко бунгало. Въпреки че дизайнът е дело на самата собственичка, той не отстъпва по нищо на интериорите, създадени от професионалисти.

Ще започнем от кухненската зона – едно от най-важните помещения за семейството. Тя е светла, просторна и функционална. Кухненският остров, разположен в средата, играе ролята на работно пространство, удобна маса за закуска, както и шкаф за прибиране на кухненски пособия. Кухненските шкафове са бели, с елегантни метални дръжки, които много добре пасват на уредите от неръждаема стомана и високите бар столове. До кухнята е трапезарията, обзаведена с голяма маса и трапезарни столове, покрити с раирани текстилни облекла, създаващи свежа ваканционна атмосфера.

Големият скрин с рафтове и стъклена витрина, приютява различни вещи, книги с рецепти и декоративни елементи, внасяйки ретро усещане в интериора. На земята до него е поставен плетен кош, подходящ за списания, вестници и т.н.

Всекидневната е част от едно общо пространство с трапезарията и кухнята. И трите зони са покрити с една и съща подова настилка от дървесина от дъб, която обединява визуално пространствата и създава усещане за цялост. Декоративните възглавнички на сини и бели райета повтарят мотива от трапезарията и в комбинация с другите елементи в синьо, създават приятни цветови акценти на фона на белия интериор.

Големите стъклени врати се отварят към кокетна тераса, обзаведена с комфортен градински комплект мебели. Собственичката избрала дървена облицовка за верандата, която създава усещане за плавен преход между дневната и терасата. Водоустойчивите градински мебели могат да се оставят целогодишно навън, като столовете се прибират плътно под масата, образувайки компактен куб, когато не се използват.

Основната спалня е решена в светли естествени тонове и излъчва спокойствие и уют. Мебелите са изработени от светло дърво и имат олекотена конструкция, създаваща усещане за свободно пространство.

Поставената в нишата тоалетка, с фини извити крачета, комбинирана с огледало и аксесоари в ретро стил, внася усещане за старовремски шик, елегантност и романтика.

Бялата спалня също носи специфично романтично усещане. Цветните аксесоари в розово и червено внасят свежи нотки на фона на белите стени и мебели, а мащабната фотография на стената с ярко червена роза се превръща в основния акцент на интериора.

Уличната табела и фотографията с градски пейзаж създават интересен контраст с елегантната тоалетка във френски стил.

Модерната форма на смесителите и душа, в комбинация с впечатляващата мозайка на пода внасят усещане за лукс в еднообразния интериор на банята.

Собственичката планира да реновира фасадата на бунгалото, за да му придаде по-съвременен външен вид.

Източник: housetohome.co.uk
Посещения: 2477