Благоевград се подготвя за Коледно-новогодишните празници

1
Добави коментар
blagoevgradinfo
blagoevgradinfo

26-метрова елха ще краси центъра на Благоевград за Коледно-новогодишните празници. Една от най-високите коледни елхи в страната ще бъде тази в областния център на Югозапада. До броени дни тя ще бъде украсена и заедно с коледните елхи, които ще бъдат поставени в кварталите „Струмско“, „Еленово“ и „Грамада“ ще допринесе за празничното настроение на благоевградчани.

Усилена подготовка тече на територията на целия град. Монтират се ефектни светодиодни украшения, по много от централните улици в Благоевград. В празнична светлина ще бъдат огрени и сградите на община Благоевград и Драматичен театър „Никола Вапцаров“.

Тази година жители и гости на града ще имат възможността да се насладят на грандиозна празнична програма, изпълнена с много празнични събития, песни и специални триизмерни ефекти. С нейната подготовка са ангажирани всички културни институти в града, детските и социални заведения. Превърналото се вече в традиция 3D мапинг шоу ще бъде с подчертан коледен дух и отново ще зарадва благоевградчани и гости на града.

Старт на програмата ще бъде даден на 5-ти декември, с тържественото запалване на празничните светлини в Благоевград. Като част от празненствата са предвидени многобройни концерти, спектакли и тържествени прояви. Празничните събития ще се провеждат предимно в следобедните часове, за да могат повече хора да се насладят на коледната атмосфера. В Коледно-новогодишната програма участие ще вземат ученици от повечето училища в града детските градини на територията на общината, както и социалните домове.