Високите токчета – враг номер 1 на бедрата

30
Добави коментар
theones
theones

Високите токчета – враг номер 1 на бедрата

ное 29, 2012
Полезно

0

Високите токчета са една част от визията на почти всяка дама, която част определено излъчва и придава висока доза сексапил. Дали обаче  високите токчета са толкова безобидни, колкото изглеждат?

Навярно, малцина са тези, които знаят че между високите токчета и начина по който изглеждат бедрата, имат допирна точка. Това се оказва неоспорим факт и в следващите няколко реда ще разкрием именно, защо и как се получава така. Първият проблем на високите токчета е неправилното избиране на височината на самият ток.  Той не трябва да надвишава 7-8 сантиметра ако искаме да изглеждаме добре и да не изглеждаме като ходещи патета по улиците. Никак не е приятна гледката, при която момиче неправилно е избрало височината на токчетата и ходи в неизправена стойка и гледана от страни изглежда като леко „приклекнала“. Това освен неприятна гледка за околните, е и страхотен стрес върху тялото на самото момиче.

Вторият проблем, който е също толкова важен и също е резултат от високите токчета, това е увеличаването на предпоставките за поява на целулит по краката и в частност в областта на задната част на бедрата. Това е резултат от недостатъчното натоварване на бедрения мускул, когато ходим на високи токчета. Освен това, в тези случаи се появява още едно сериозно неразположение а именно болки в стъпала и най-вече в областта на пръстите. Това е така, защото цялото напрежение докато ходим  е съсредоточено главно върху стъпалата. Натоварването в тази част от крака, е причина за неправилното разпределяне на напрежението и появата на целулит по бедрата ( предния и заден мускул).

 Това се получава поради една проста причина, когато носите високи токчета няма нормалното натоварване върху мускулите на краката. Именно те са виновни за евентуалната поява на целулит, който се появява там, където има малко физическо натоварване. Дори и много време да ходим с високи токчета през деня, това не означава, че ще има положителен ефект, какъвто би имала една разходка на равни обувки. Ефектът от високите токчета е пагубен за краката. От една страна много вероятно е ако постоянно време носим такива обувки, да получим целулит както на  предния мускул, така и на задния мускул на бедрата.  От друга страна, в някои случаи, може  да се стигне  и до промяна в силуета, защото стойката няма да бъде правилна. Ако системно носим обувки на много висок ток, рискуваме да се срещнем лице в лице с тези няколко проблема, които в никакъв случай не трябва да омаловажаваме, ако искаме да изглеждаме добре и да се чувстваме по същия начин. Първо защото, ще се натоварят прекалено много пръстите и малко бедрата, и второ защото високите токчета могат да причинят и болки в гърба, ако не ходим изправени и не е подбрана внимателно подходящата височина на тока. Освен здравословното хранене, трябва и достатъчно движение за да успеем да избегнем или ограничим областите на засягане от целулита. Високите токчета, които придават сексапил и съблазняват силната половина на обществото, могат да бъдат голям враг на жената, затова е много важно да се избират правилните обувки с висок ток и да не се прекалява с носенето им. Така, всяка жена ще запази красивата си и изправена стойка, и най – важното, ще запази краката си за дълго време здрави. Нека не забравяме, че все пак тези крака са за цял живот и трябва да се грижим добре за тях.

VN:F [1.9.22_1171]

Ако статията Ви е харесала, оценете я:

Rating: 8.3/10 (6 votes cast)

Високите токчета – враг номер 1 на бедрата , 8.3 out of 10 based on 6 ratings

висок ток, високи токчета, грижа за краката, здрави крака, изправена стойка, красива жена, Красиви крака, нови обувки, удобни обувки, хубави бедра, целулит

tweet

Да отслабнем с мандарини!

Перфектната закуска – пробиотик и пребиотик

Свързани статии

Как да махнем…

юли 16, 2014 0

Солта причинява…

апр 08, 2014 0

Красива за броени…

апр 10, 2013 0

Още от тази категория

Цитруси за здраве и…

яну 06, 2015
0

Кафето води до…

ное 22, 2014
0

Забравете за…

сеп 01, 2014
0