Жена изгорила лицето си със сярна киселина

1
Добави коментар
ivaylonetsov
ivaylonetsov

Жена е изгорила лицето си със сярна киселина, докато с колеги я преливали с маркуч в бидони. Инцидентът е станал в текстилната фабрика „Вратица” във Враца, съобщава „Конкурент”.Информацията беше потвърдена от директора на инспекцията по труда Румен Младенов и от шефа на центъра за спешна медицинска помощ д-р Галина Лещарска.

Инцидентът е станал, когато работници започнали да преливат сярна киселина от един съд в друг, чрез маркуч, който обаче се спукал и опасната течност се разпръснала върху тях. Пострадали са две жени и един мъж. Тримата били докарани в спешното отделение на врачанската болница с частен автомобил. След оказаната първа помощ са транспортирани с линейка в клиниката по изгаряния в „Пирогов”. Една от пострадалите жени е отказала лечение в столичната клиника и е била освободена.

В „Пирогов” са настанени 58-годишната Светла Статкова, която е с изгаряния по лицето и част от дланта, и 52-годишният Димитър Цветанов, който е с изгаряния по лицето и дясното бедро. Отказалата лечение също е с обгорено лице.

Предприятието има няколко предписания и глоба за неизплащане на трудовите възнаграждения на работниците, които наскоро протестираха.