Празнични идеи за коледна декорация!!

2
Добави коментар
dianid_ad
dianid_ad

 

Коледа  идва. Духа на празника започва да се усеща все по-силно. Точно сега е чудесен момент да добавите блясък в квартала и външните пространства на дома си. Традицията да се прави светлинна декорация е поставена преди повече от век от Едуард Джонсън, сътрудник на Томас Едисон. Оттогава насам коледната украса става задължителна и се превръща в очаквано събитие за малки и големи по цял свят.С напредъка на технологиите коледните светлини са се превърнали в съвсем безопасно решение, както за външна употреба, така и за закрити помещения.

Избор на открити коледни светлини:

Пазарът напоследък предлага изключително богат избор на коледни светлини- гирлянди, висулки, светещи завеси, маркучи за декорация, падащ сняг. При избора на светеща украса трябва да се вземе предвид качеството на осветлението, броят на светещите тела, цветът на крушките, цветът на кабелите и не на последно място- разходите!

Ето и няколко идеи за светлинна декорация на открито:

Традиционните бели и жълти светлини ще създадат  класически вид на сградата, но може да разнообразите и с  традиционните коледни цветове зелено и червено. Изберете цветни светлини, ако искате да създадете по-весел ефект. Чудесен начин да осветите къщата си е да прокарате светещи маркучи по естествените хоризонтални и вертикални линии, по верандата или вратата също.

Истинска Коледна сцена в двора пък може да получите с малко повече въображение. Светещи маркучи или стрингове около дърветата и храстите, но вместо традиционните бели лампички разчупете екстериора с нещо цветно- червено, зелено, защо не и синьо. Също така, наред с маркучите може да навивате и зелени гирлянди, а за разкош завършете с червени панделки.

Автомобилната или пешеходна пътека имат потенциал да бъдат така украсени, че вие или вашите гости  да се пренесете в дома на дядо Коледа. Хартиени фенери, наподобяващи големи коледни топки са само една от идеите. Нека бъдат в топла жълта светлина, така след залез слънце, хем ще е коледно, хем ще създаде мека светлина в квартала.

Да не забравяме и прозорците. Тук може отново да използвате светещи висулки, а на первазите омотани бели гирлянди – за заснежен ефект. Украсете коледно дърво, елхичка или борче, дори да е в саксия. Лесен вариант е да го облечете направо в светеща коледна завеса.

Поставянето на коледна украса е нещо, което сближава семейството. Планирайте си един  ден през уикенда и се отдайте на това приятно занимание. А вечерта, когато укарасата светне, насладете ѝ се с чаша топъл шоколад в ръка!