Как да сложим изкуствени мигли

8
Добави коментар
velkoto
velkoto

Изкуствените мигли стават все по-популярни и независимо дали искате да изглеждате ослепително заради важно за вас събитие или просто желаете да подобрите това, което ви е дадено по природа, спокойно можете да се възползвате от тях. Важното в случая е да се научите как да ги поставяте и да се упражнявате, докато не постигнете желаните резултати. Добра идея е да закупите два чифта, като единия използвате за тренировки, а другият да запазите за важния момент, когато искате да направите впечатление.

Различните видове изкуствени мигли се различават не само по това дали изглеждат по-драматично или по-естествено, а и по това дали как са разпределени – цели, половинки, индивидуални или на снопчета. Имайте предвид, че целите и половинките са по-лесни за слагане и затова е добре да започнете тренировките с тях.

Цели изкуствени мигли

Преди да започнете почистете клепача с продукт, който не съдържа маслен компонент, за да осигурите по-добро задържане. Поставете лентата върху клепача и преценете с каква дължина трябва да е, за да съответства на тази на естествените ви мигли, след това отрежете излишната дължина от външния край. Ако е необходимо можете да скъсите леко изкуствените мигли, като започнете от вътрешния край и режете по едно две снопчета. След това сложете малка капка от специалното лепило върху парче хартия, фолио или малка чинийка. Първоначално подберете безцветно лепило, защото черното дава по-драматичен ефект, но и е по-трудно за използване, тъй като всички несъвършенства при нанасянето му личат. Хванете миглите с пинсета и прокарайте лентата по повърхността на лепилото, след това го разнесете равномерно с клечка за зъби. Започнете да движите пинсетата нагоре надолу за около 30-60 секунди, за да може лепилото да стане лепкаво. Застанете пред огледало и наклонете глава назад, поставете изкуствените мигли във вътрешния ъгъл на окото и притеснете леко. Работете участък по участък и се стремете да прикрепите лентата възможно най-близо до естествената линия на миглите, но без да я докосвате. Изчакайте 2-3 минути, за да може миглите да изсъхнат и да се закрепят добре преди да ги извиете, да сложите спирала или очна линия.

Изкуствени мигли на снопчета и индивидуални мигли

Подготовката на очите и поставянето на лепилото са идентични с гореописаните техники. Снопчетата и индивидуалните мигли се поставят, като се започне от външния ъгъл на окото. Използвайте пинсета, за да придържате малките парчета на място или да ги намествате. Ако имате участъци без естествени мигли, то ги попълнете с най-малките снопчета, с които разполагате. Някои от комплектите с индивидуални мигли са предназначени да бъдат носени повече от една вечер и дори може да си миете очите, докато сте с тях. Най-добрата препоръка е да четете внимателно инструкциите, за да сте сигурни как да поставите изкуствените мигли и какъв е най-добрият начин за свалянето им.

Полезни съвети

Преди да се заемете с преобразяването си вземете предвид и следните съвети, за да се радвате по-дълго на изкуствените си мигли и да запазите естествените си такива:
– Не ползвайте изкуствени мигли всеки ден, тъй като е възможно да получите възпаление на очите или да навредите на естествените си мигли.
– Почиствайте изкуствените мигли след всяко ползване с подходящ продукт и отстранявайте напълно лепилото.
– След като сте почистили миглите изчакайте да изсъхнат преди да ги ползвате.
– Никога не слагайте лепило директно върху очите.