Как правилно да изберем дънки според фигурата си

2
Добави коментар
Lellie
Lellie

Модерните дамски дънки – как правилно да ги изберете и какви модели са подходящи за фигурата Ви?

Най-любопитното нещо в света на дънките е това, че по правило жените задават тона на модните тенденции. И едва после модерният фасон на дънките се трансформира, така че да бъде подходящ и за мъжете. Забавно, но жените са били тези, които първи са облекло панталоните клош. И ако съвременните мъжки дънки почти винаги са в една и съща кройка, то дамските дънки, за наша радост, са в повечето случаи практични, а моделите често пъти се шият в зависимост от особеностите на различните женски фигури. Всъщност днес ще си поговорим точно за това…

Дънки за високи дами

За високите жени подходящи са светлите дълги дънки с ниска талия; леко разширяващите се надолу; моделите с прави или подгънати крачоли; свободните дънки и дънките-банани. По-добре се откажете от 7-8 моделите, а така също от тези, при които крачолите се стесняват надолу и модерните прави, но впити в тялото дънки тип ‘цигара’. При покупка винаги обръщайте внимание на обозначението на ръста на етикета: за Вас са дънките с екстра дължина. Можете да спрете избора си и на модели, необработени в края на крачолите, което ще Ви позволи да коригирате дължината по свое собствено усмотрение.

Дънки за ниски дами

Откажете се от дънките с подвити крачоли, от светлите нюанси, от впитите в тялото тъкани от типа ‘стреч’, от прекалено удължените модели и тези, стесняващи се надолу, тъй като те визуално скъсяват краката и Ви правят да изглеждате още по-ниска. Но затова пък за Вас са подходящи актуалните дънки тип ‘цигара’, моделите от тъмен деним и тези, чиято дължина достига до върха на обувката. С последните можете да обуете обувки на висок ток, но такива, които не се набиват в очи – по този начин елегантно и незабележимо ще удължите краката и ще прибавите няколко см към височината си.
Също така за Вас не са прекалено свободните модели, в които сякаш изчезвате, а и както вече казахме – твърде впитите, защото те пък привличат вниманието към ниския ръст. Избирайки дънките си, гледайте те да са изцяло в хармония с фигурата Ви.

Дънки за дами с неизразени бедра и плоско дупе

Най-добрият избор за Вас са разкроените надолу светли дънки с висока или, ако талията е тънка – с ниска. Тези модели от една страна притеглят погледа към долната част на краката, като отвличат вниманието от бедрата и дупето, а от друга страна – придават допълнителен обем, правейки фигурата много по-релефна и женствена. И разбира се дънките трябва да са Ви по размер – нито по-големи, нито по-малки.

Дънки за дами с неизразена талия

Жените с неизразена талия по принцип си купуват дънки с един или два размери по-големи, заблуждавайки се, че това подчертава талията им. Поправете грешката – купувайте си не свободни, а модели с прави крачоли, обвиващи фигурата Ви. Обърнете особено внимание на талията – моделът не трябва да се впива грубо в плътта Ви, но и не трябва да оставя голямо разстояние. Разширените надолу панталони зрително балансират горната и долната част на тялото, а широките прави панталони визуално обират обема на талията, правейки я много по-пропорционална по отношение към бедрата. И все пак можете да пробвате да премерите и мъжки дънки: по правило те са широки в талията, но тесни в бедрата и именно сред тези модели дънки ви можете да намерите точно това, от което се нуждаете.

Дънки за дами с широки бедра

Задните джобове на дънките трябва да бъдат големи и колкото се може да прикриват дупето, защото ако джобовете се окажат прекалено малки или твърде раздалечени един от друг, те зрително ще направят бедрата още по-широки. Относно модела – то на Вас ще Ви подхождат свободни дънки в тъмен цвят, изработени от груб и плътен дънков плат, с прави широки крачоли, падащи право надолу от бедрата, а така също и модели с ниска талия. Запомнете – прекалено тесните, впити модели от ластична тъкан; светлите и стесняващите се надолу; с висока талия дънки и скъсените, визуално добавят няколко килограма върху фигурата Ви. В тях бедрата изглеждат дори по-обемни, отколкото всъщност са.

Дънки за пълни дами

Когато си купуват дънки, пълните дами трябва да обърнат внимание на тъканта. Подходящи за Вас са дънките от мек, тънък дънков плат, който приятно се стеле по тялото, не се впива и добре извайва фигурата. Много често пълничките дами си избират или прекалено широки или прекалено тесни модели. И в двата случая сами си вкарват автогол, защото тези дънки допълнително ги правят да изглеждат още по-закръглени.
Отдайте предпочитанията си на тъмните дънки, леко (!) стеснени надолу, с нормално свободни крачоли – нито прекалено широки, нито прекалено тесни. Модели, които да подчертават формите по удачен начин – прикривайки недостатъците, без да акцентират върху тях, но не и напълно скривайки ги, защото в противен случай резултатът от тяхното отсъствие е пълна безформеност, а това е дори още по-лошо от умерената пълнота.
И разбира се, не забравяйте за дънките с еластична талия: това е прекрасен избор, обещаващ удобство, комфорт и естетичност.