Прекрасните бижута от естествени камъни на „Хипнотика“

5
Добави коментар
cvetelinahristova
cvetelinahristova

Винаги сме се интересували от мистичния свят на естествените камъни и най-накрая намерихме място, където „гладът“ ни ще бъде заситен – магазин „Хипнотика“.

Всъщност, каквото и да напишем, скептиците никога няма да повярват в силата на един камък. Повярвалите пък, нямат нужда от разяснения. 

Така че, ще ти споделим два неопровержими фактa. Магазин „Хипнотика“ се намира най-бутиковата улица в София – Съборна, което автоматично го прави примамлива дестинация. 

Пръстените с естествени камъни пък напоследък са любими на модните блогъри, на дизайнерите и звездите като цяло, защото освен че притежават специални енергийни качества, цветовете им се комбинират страхотно с тези на сезона.  

А ето и няколко факта за „Хипнотика“. Бижутерът Людмил Сеферинов е завършил ювелирно изкуство в София. Той и половинката му създават бижутерията през 2005-а и оттогава ориентират клиентите си в царството на скъпоценни и полускъпоценни камъни, като бижутата им се отличават със своята уникална ръчна изработка. 

Полускъпоценните камъни са изключителни украшения, особено когато са оформени и полирани, въпреки че има камъни с невероятен естествен вид каквито са например друзите. 

Скъпоценните камъни като смарагдите и сапфирите имат силни вибрации. Те са подходящи за прекрасни мъжки и дамски бижута. 

Носенето на скъпоценности се е смятало за прерогатив на крале и духовници. Висшият юдейски духовник носи нагръдник със скъпоценни камъни – не толкова като знак за сан, а защото дава сила на носителя. 

Още в каменната ера мъже и жени са носели украшения и талисмани от кристали не само с декоративна функция, но и за да ги пазят от злини. 

Камъните на рождената дата заземяват и усилват божествените енергии. Всеки от дванадесетте знака на зодиака традиционно има съответстващи кристали. Някои произлизат от месеца на раждане, други от свързаните със зодията планети. Тъй като се откриват и нови кристали, те също се определят към някой знак. 

Камъните притежават сила, затова бижутата се избират не само по външна привлекателност. Носени от теб или от някой близо до теб, те могат да увеличат енергията ти (сердолик), да пречистят пространството (кехлибар) и да привлекат богатство (цитрин). Внимателно разположени, кристалите могат да променят живота ти. 

Магазинът на „Хипнотика“ се намира в София на ул. Съборна 7. Онлайн можеш да ги намериш на hypnoticabg.com.

Магазин “Хипнотика“ предлага и следните услуги:

– изработка на златни и сребърни бижута по модел на клиента – родиране на бижута – позлатяване на бижута с 24К на жълто , розово и кафяво злато – пренанизване на перли – ремонт на златни и сребърни бижута – шлифоване на скъпоценни и полускъпоценни камъни – изкупуване на злато

View Larger Map