Грейнаха коледните светлини в Банско

2
Добави коментар
sgotvi
sgotvi

Грейнаха коледните светлини в Банско

Кметът на гр. Банско, г-н Г. Икономов, постави началото на Коледно-новогодишните празници с ритуално запалване светлините на Коледната елха.

Минути преди това на площад „Никола Вапцаров” започна празничен концерт. Възпитаниците на Центъра за работа с деца изпълниха няколко коледни песни и стихотворения като поканиха градоначалника Икономов заедно да запалят светлините.

„Бързо мина една година, от както запалихме последните светлини. Дано за вас да е била хубава и весела – това пожелавам и занапред. А сега ви очакват едни от най – светлите дни на годината – Коледа и Нова Година.” С тези думи кметът Икономов се обърна към децата като им пожела една незабравима снежна ваканция.

С обратно броене, пред очакващите погледи на децата грейна Коледната елха и всички светлини около нея. Под звуците на коледната песен – „Тиха нощ, свята нощ!”, събралото се множество остана на централния площад в Банско, за да наблюдава приказната украса.

Това бе само началото на Коледно – новогодишните прояви на Община Банско. До края на м. декември Община Банско е подготвила редица културни прояви за граждани и гости на курортния град. Очаквайте интересна празнична програма в Новогодишната нощ на площад „Н. Вапцаров”, а също така и на 1 януари, 2013 г.!

                                                                                                                                                   Снимки: Община Банско