krasivasi: Как да се отворим за мъдростта!

47
Добави коментар
fenn_andrea
fenn_andrea

Естествен начин за отваряне на мъдростта:
Някои хора са способни на открития. Например Никола Тесла, Алберт Айнщайн и др. Тези хора не са били богати, тези хора са се развивали интензивно. За да открием потенциала на своето развитие, ние  трябва да отидем отвъд ограниченията на съвременната наука и традиционните методи за самостоятелно развитие.
Важно е да разберем, че ежедневните ни мисли и действия играят важна роля в развитието на нашето съзнание. От гледна точка на науката, всяка клетка от нашето тяло е съвкупност от енергия и вибрации с определена честота. Естествено, вибрациите с ниска честота са резултат от „ниско“ мислене и ниско духовно състояние. Това ни лишава  да се презаредим с енергия и мъдрост от Вселената.

Да вземем за пример, медитацията. Невролози от Лос Анджелис са забелязали ефектите от медитацията, за  подобряване способността на мозъка да обработва информация бързо. При редовно медитиране, се оптимизирват невроните. Медитацията произвежда промени в кората на главния мозък, което води до подобряване на паметта, съзнанието, аналитичните способности и внимание. Но как е възможно това? Медитацията първоначално е била практика в източните религии, предназначена за освобождение от  негативните мисли. По време на медитация, човешкият мозък се освобождава от „седем емоции и шест желания.“ Подобряването на мисленето води до естествен резултат – развитие на мозъка и откриването на мъдростта.

Съвременната култура и нейните фактори (телевизия, например), напротив, кара хората да деградират, изпълнени със страх, омраза и негодувание към света и хората. В допълнение, „поведението на потребителите“ се ръководи от приоритет към богатство и зависимост. Живо същество с такова мислене не може да бъде ограничено, в противен случай съществува глобална катастрофа.

Въпреки, да изглежда, че развитието на човечеството е един постоянен обширен процес във времето, само чрез разбиране на дълбоките принципи на Вселената, можем да се изкачим на ново ниво. Мъдростта може да се отвори само за достоен човек. Както се казва, когато „ученикът е готов – учителят пристига“. Само  чрез непрекъснато подобряване на нашата духовност, можем да очакваме ново откровение на Твореца и изкачване по спиралата на Мъдростта.