ПП ГЕРБ Пловдив област изпрати помощи за пострадалите в Мизия

1
Добави коментар
topplovdiv
topplovdiv

Днес, когато православната църква чества големия християнски празник Успение на Света Богородица, за Мизия заминаха първите помощи, събрани от членове и симпатизанти на ПП ГЕРБ Пловдив област. В началото на седмицата партийната организация започна събирането на неща от първа необходимост за всички бедстващи  там.

Стихията унищожи много домове, реколта и домашни животни. Затова всички пострадали в Мизия изпитват огромна нужда от всякакъв вид подкрепа. Акцията  за събирането на помощи бе организирана след отправената молба на енорийския свещеник Дилян Тенджерски от храм „Св.Св. апостоли Петър и Павел“ в гр. Мизия към всички християни за съпричастност и материална подкрепа. В понеделник Областната организация на ПП ГЕРБ отправи призив към своите членове и симпатизанти всеки да помогне според възможностите си.

И даренията буквално заваляха. Десетки хора, съпричастни с чуждата болка и нужда, отделиха от личните си средства, за да помогнат. Помощите и даренията бяха събирани в офисите на ПП ГЕРБ Пловдив област по общини. Идеята на организираната кампания е чрез тези дарения да се покаже на всички пострадали, че не са сами в такова тежко изпитание.

Днес, 15-ти август, тръгна първият транш от пакетирани храни, почистващи препарати, постелъчно бельо и вода към храм „Св.Св. апостоли Петър и Павел“ в гр. Мизия. Там даренията ще бъдат раздавани, според нуждите.